AktivizamHrabra Lola

#Neželjena: Bajka o tri željene princeze

Pred vama je priča objavljena na Facebook stranici Neželjena, a koja je dio istoimene kampanje (#Neželjena) pokrenute u Crnoj Gori, kojom civilni sektor pokušava skrenuti pažnju na problem selektivnih abortusa zbog ženskog pola djeteta.

Redakcija

Izvor: #Neželjena, Foto: manja lekic / Facebook

U dalekom kraljevstvu živjeli kralj i kraljica i imali tri kćerke.

Prva bijaše britka sablja. Nije imala dlake na jeziku. Svakom je uvijek u lice govorila ono što misli i svi su je zbog njene iskrenosti voljeli.

Druga kći bijaše plahe naravi jer nije podnosila nepravdu, podlost i licemjerje. Potezala bi mač i zbog najmanje laži. Svi su joj se za sud obraćali, a njena se riječ poštovala.

Treća kći bijaše prava svetica. Plemenitog i hrabrog srca, nije se plašila da stavi glavu u torbu za ljude u nevolji. Pomagala je svima koje nesreća zadesi i starala se da svakome u srce usadi duh zajedništva i ljubavi.

Čitavo kraljevstvo je bilo ponosno na svoje princeze. Svi su ih voljeli i poštovali. A otac i majka, kralj i kraljica, bijahu presrećni! Ponajviše zbog toga što njihovim ćerkama nikada neće biti potrebni prinčevi na bijelom konju da ih spasavaju.

Živjeli su i voljeli se.

#Neželjena

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije