Hrabra Lola

Porodila se na podu u bolnici, fotografkinja sve zabilježila

Serija dramatičnih fotografija nastalih u jednom američkom porodilištu prikazuju majku šestoro djece koja je svoje najmlađe dijete rađa u bolničkom hodniku, jer nije stigla do rađaone.

Redakcija

Izvor i foto: Dailymail. co.uk

Džesika Hogan (Jesica Hogan), iz Rilija, u Kanzasu, je bila trudna šesti put. Od početka je osjećala da je njena trudnoća – prvi put je nosila dječaka, nepredvidiva, i bila je u pravu.

Osjetila je trudove, ali nije otišla u bolnicu, jer kontrakcije nisu bile jake, ni česte. Kada je nešto kasnije otišla u bolnicu, vratili su je kući, jer beba Maks (Max) još nije bila spremna da se upozna sa mamom i svijetom. Pet dana kasnije, 24. jula 2017. godine, pukao joj je vodenjak, a nju je uhvatila panika da li će na vrijeme stići u porodilište.

Bosonoga je ušla u automobil sa suprugom Travisom (Travis) i na putu ka bolnici se javila svojoj fotografkinji porođaja Tami Karin (Tammy Karin). Kada je stigla u bolnicu, gdje je već pristigla i Tammy, trudovi su postajali sve jači i Džesika je prolazeći kroz vrata službe Hitne pomoći osjetila da beba dolazi.

Potom su dotrčale sestre i pomogle joj da legne, a Tami je počela da fotografiše porođaj. Beba Maks je rođen na bolničkom podu, 25 minuta nakon što je njegovoj mami pukao vodenjak.

“Bio je to najluđi porođaj koji sam fotografisala, ali istovremeno i najsavršeniji”, rekla je nakon svega Tami.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije