Praktična Lola

Wall ball za dobar trening u paru

Ponekad nam je potrebno više motivacije u treningu, osim trenera to bi mogao da bude i vaš parter u treningu (drugarica ili drug ). Parter vas može podstaći i motivisati da bolje odradite trening ili da ga uopšte odradite.

Piše: Aleksandra Kecman

Foto: RossHelen / Shutterstock

Kada ste manje motivisani lakše ćete naći izgovore i razloge zašto ne biste otišli na trening ili ustali ranije i započeli dan treningom.

Promjenite rutinu u treningu tako što će vježbe koje izvodite u paru biti novi način vježbanja, zanimljivije i učinkovitije. Kada trenirate sami, često ponestane psihičke snage da izdržite vježbu do kraja i da se maksimalno angažujete. Možda je vaš partner osoba koja će vas podstaći da date svoj maksimum na treningu. Kod odabira partnera jako je važno da budete na istom nivou utreniranosti i da imate iste ciljeve, kako bi i vaš trening bio učinkovitiji.

Intenzitet treninga, odnosno brzinu izvođenja i opterećenje (u ovim slučaju težina lopte) prilagodite da bude optimalna za oba vježbača. Od rekvizita koristile smo wall ball.

Trening možete izvoditi kružnim načinom rada. Interval rada može da bude od 30 sekudni do 1 minute, odnosno da traje onoliko koliko vi možete izvoditi vježbu sa maksimalnim intenzitetom. Pauza između vježbi neka bude pasivna, od 15 sekundi do 1 minute, kako biste sljedeću vježbu mogli izvoditi sa maksimalnim intenzitetom.

Odradite dobar trening u paru i zabavite se!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije