Naslovna vijestRadoznala Lola

Kako je sindrom “loših prijateljica” razorio “Seks i grad”

Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) nastoji da svoj ugled iščupa iz blata u kojem se našao nakon što je Kim Katral (Kim Cattrall) javno osula paljbu po njoj.

Redakcija

Foto: Vogue.com

Brojni prijatelji i kolege su na njenoj strani i pružaju joj podršku.  S druge strane, međutim muk – Kim se ne oglašava nakon što je u javnost plasirala nimalo prijatnu poruku svojoj bivšoj koleginici iz planetarno popularne serije, odnosno filma “Seks i grad” (Sex and the City).

Naime, Kim je šokirala mnoge kada je, povodom bratove smrti, na saosjećajnu poruku Sare Džesike odreagovala javnim, nimalo prijatnim odgovorom. Kim je 5. februara saznala da je njen brat, za kojeg se samo 18 časova ranije objavila da je nestao, zapravo iznenada preminuo.

Riječi podrške su pristizale sa svih strana, a među kojima i ona koju je uputila Sara Džesika. Poznato je da bivše koleginice sa seta, uključujući i Sintiu Nikson (Cynthia Nixon) i Kristin Dejvis (Kristin Davis), nisu u dobrim odnosima, što je dovelo i do toga da je Kim odbila da glumi u trećem nastavku istoimenog filma.

Sada su se Keri (Sara Džesika) i Samanta (Kim) našle jedna drugoj na Instagram “nišanu”. Na Sarinu poruku da saosjeća sa njenim gubitkom, Kim je odgovorila da joj nisu potrebne njene licemjerne riječi.

Foto: Kim Cattrall Instagram

“Ne treba mi tvoja ljubav, niti podrška, u ovom tragičnom trenutku!”, obajavila je Kim i dodala: “Majka me je danas pitala: ‘Kada će te Sara Džesika Parker, taj licemjer, ostaviti na miru?’ Tvoje kontinuirano guranje za nas je veoma bolan podsjetnik koliko si zaista okrutna bila onda, a i sada. Daj da ti razjasnim ovo vrlo jasno (ako do sada već nisam): Ti nisi moja porodica. Ti nisi moj prijatelj. Zato ti pišem posljednji put da prestaneš da eksploatišeš našu tragediju kako bi se predstavila kao ‘dobra djevojka’ osoba!”

Sindrom “loših drugarica” odavno nagriza odnose u seriji koja propagira sve suprotno – prijateljstvo, bliskost, solidarnost i podršku srodnih duša među prijateljicama. Sada je, očito, kulminirao, i to pred milionima ljudi koji ovaj put, ipak, ne gledaju seriju, već stvarni život. Sve to je dokaz da su četiri prijateljice iz voljene serije “Seks i grad” u stvarnosti ipak nešto drugo.

Foto: Jim Helmes / Shutterstock

Britanski “Daily mail” navodi da je njihov odnos bio toliko loš da tokom seta nije bilo neobaveznog ćaskanja, čak ni za vrijeme šminkanja, ali i da je razdor svakim danom bivao sve veći te da je bio očit na svakom koraku, a ponajviše zbog statusa glumica. Naime, prije serije, jedino je Sara Džesika Parker bila poznata široj publici, ostale glumice su slavu stekle upravo pojavljivanjem u njoj.

Međutim, lik vatrene Samante, s kojim su se, makar potajno, željele poistovjetiti brojne žene, a samo se rijetke usuđivale tako i živjeti, iz dana u dan je imao sve brojniju armiju simpatizera. Uz to, kako je Kim oštro reagovala samo na Sarinu poruku, u odnosu na druge “Seks i grad” prijateljice, očito je da je jaz na toj relaciji zapravo ogroman.

Foto: wmj.ru”Seks i grad” je serija o kompleksnosti ženskog identiteta, o seksualnom identitetu, koja na prelaz u 21. vijek smiješta žene i prijateljstvo, odnose i romansu, feminizam i slobodu – kao nit koja je povezivala prvu, revolucionarnu epizodu iz 1998. godine i šest sezona serije te dva uspješna filmska ostvarenja.

Britanski “Telegraph” donosi zaključak da je sindrom “loših prijateljica” zapravo proistekao iz sporova u vezi sa novcem i usljed “sudara ega”, kao i pojedinačnih težnji da se svaka od glumica nametne u prvi plan. Kako sada stvari stoje, otopljavanje odnosa nije ni na vidiku, kao ni neka nova klapa na setu sada već kultne “Seks i grad”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije