Praktična Lola

Radosna reakcija usvojenog dječaka će vam izmamiti suze

Skoro dvije godine Mandi i Tajler Palmer (Mandi i Tyler Palmer) iz Perisburga, u Ohaju, su sanjali o danu kada će postati roditelji.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: aplus.com, people.com

Nažalost, u tome su ih spriječili zdravstveni problemi. Tada su odlučili da usvoje dijete i te iste sedmice im je stigao poziv za usvojenje Hantera (Hunter), dječačića koji je imao samo osam dana.

Prvo su godinu prolazili kroz period hraniteljstva, a onda su neko vrijeme bili u neizvjesnosti jer nisu znali hoće li Hanter pripasti njima ili nekoj drugoj porodici. No, u decembru 2017. godine je stigla predivna vijest o tome da će ga napokon moći usvojiti!

Foto: Ann-Marie Finn / Finn Photography

Tog 18. decembra, Mandi i Tajler su se spremili i otišli u lokalnu sudnicu gdje su potpisali dokumente za usvajanje sedamnaestomjesečnog mališana. U trenutku kada ih je sudija i zvanično proglasio za njegove roditelje, maleni Hanter je preslatko reagovao – pogledao je u Tajlera, počeo da plješće ručicama i uzviknuo je: “Tata!”

Foto: Ann-Marie Finn / Finn Photography

“O, Bože, stvarno je teško opisati taj trenutak kada je Hanter uzviknuo: ‘Tata!’ To je bio najemotivniji momenat u našim životima. Tajler nije prestajao da plače od ulaska u sudnicu pa sve do našeg odlaska. To jutro mi je rekao da ne može da vjeruje da je sve napokon gotovo i da je Hanter sada naš sin”, ispričala je Mandi za novine “A Plus”.

Foto: Ann-Marie Finn / Finn Photography

Palmerovi su jako uzbuđeni zbog njihovog novog života sa malenim Hanterom. Oboje ističu da je on njihov svijet i razlog zbog kojeg se vrijedi nastaviti boriti za sve. Njihov sinčić je za njih najljepši mogući dar.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije