Praktična Lola

Priča majke kojoj je dijete ukradeno iz naručja

Elenor Vilijams (Eleanor Williams) je prije 34 godina ustala prije zore i zajedno sa svojom kćerkicom Ejpril Nikol Vilijams (April Nicole Williams) izašla iz kuće.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor i foto: washingtonpost.com

Putovale su 200 milja do Washingtona i izašle na staroj autobuskoj stanici Trailway, koja se ubrzo nakon tog kobnog dana zatvorena. Elenor je sa bebicom u rukama umorno sjela, pripremajući se za ostatak puta od 1200 milja. Tada joj je prišla Afroamerikanka, pričljiva i ljubazna, i izgledala je kao da ima dvadeset i nešto godina. Rekla je da se zove Latoja (Latoya) i da putuje na Zapad, no Elenor više nije sigurna u to da li joj je rekla istinu ili ne.

Nakon kratkog razgovora, slatkim glasom je pitala Elenor smije li samo na minutu primiti malenu Ejpril u naručje. I taj trenutak je Elenorin život okrenuo naglavačke.

“Rekla mi je da bebi treba promijeniti pelenu i da će je ona odnijeti do kupatila i to uraditi zato što sam joj ja djelovala umorno. Bila sam skeptična i jedva sam na to pristala. Zato što sam bila umorna. Razmišljala sam o tome, ali već sam pristala i ona je ustala i otišla do kupatila. Prošlo je oko deset minuta, nije se vratila i postala sam nervozna”, izjavila je Elenor za novine “The Washington Post”.

Fotografija malene Ejpril Nikol Vilijams (April Nicole Williams) koja je rođena 17. avgusta 1983. godine / National Center for Missing & Exploited Children

Tog 2. decembra 1983. godine, vrijeme je za Elenor stalo. Ona je tada imala samo 18 godina, a njena bebica tek tri i po mjeseca i bila je obučena u rozo-bijeli skafander. Imala je mali mladež na vrhu lijevog ručnog zgloba.

Svaki novi dan za Elenor je borba, svaki dan mora da živi sa užasnim osjećam krivice i bola zato što je dozvolila nepoznatoj ženi da uzme u ruke njenu bebicu.

“Naravno da krivim samu sebe. Svaku minutu osjećam krivicu. Prošle su 34 godine i za mene to nije završena stvar. Svaki dan se borim s tim, bilo da o tome pričam ili ne. Stalno o tome razmišljam i pitam se kako sam mogla biti tako glupa i zašto sam to uradila”, ispričala je Elenor.

Foto-robot žene osumjničene za otmicu. Rekla je da joj je ime Latoja (Latoya) / National Center for Missing & Exploited Children

Nekoliko sati poslije otmice, vozač Metrobusa i neki putnici su prijavili da su vidjeli ženu koja odgovara opisu osumnjičene. Nosila je bebu i izašla na Rhode Island Avenue i 18th Street NE. Policajci su danima obilazili to područje i ispitivali mještane. No, nisu je uspjeli naći.

Lesli Parson (Leslie Parsons), šef policijske divizije za istraživanje kriminala, je nedavno za “The Washington Post” izjavio da je veoma bitno da se ova vijest što više objavljuje u medijima. Tako i dalje živi nada da bi neko mogao da zna više i javi policiji.

Elenor i dalje živi u nadi da će kad-tad zagriliti svoju kćerku Ejpril.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije