Naslovna vijestRadoznala Lola

Najbolje prijateljice sa malih ekrana koje obožavamo

Jedno od najvećih životnih dragocjenosti su prava prijateljstva. Bilo da vam se desilo nešto lijepo ili ružno, pravi, istinski prijatelj će vas saslušati, utješiti vas ili se radovati s vama.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: washingtonpost.com/Foto: The Golden Girls Facebook

Ni u svijetu filmova i serija nije drugačije – na malim ekranima su se oduvijek pričale priče o velikim prijateljstvima koja su odolijevala svim iskušenjima. Tome u čast Hela Ajzejdi (Elahe Izadi) je zamolila svoje kolegice iz novina “The Washington Post” da otkriju koje TV prijateljice su im najdraže i zašto.

Rori Gilmor i Lejn Kim (Rory Gilmore i Lane Kim) iz serije “Gilmorice”

Foto: YouTube screenshot

“Ima jedna scena u kojoj Rori i Lejn pomažu Rorinoj konzervativnoj rodici da se spremi za vjenčanje i tada njih dvije iz rupe u podu izvuku zabranjenu šminku. Urade to automatski, pokreti su im koordinisani što jasno pokazuje da su to radile mnogo puta. Ta scena savršeno ilustruje pokrete i udobnost koju donosi dugo prijateljstvo. Ne samo da međusobno razumijete jedna drugu, već shvatate i hirove prijateljičine porodice. Mene je to podsjetilo na to kako sam uvijek znala gdje se nalaze grickalice u kući moje najbolje prijateljice iz srednje škole, koje nismo smjele jesti kako ne bismo upale u nevolju. Taj ritam dolazi samo s vremenom”, izjavila je Monika Hese (Monica Hesse) za novine “The Washington Post”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije