Zabavna Lola

7 misli koje svi roditelji imaju dok na njima spava beba

Pročitajte zabavni popis jedne mame o mislima koje svi roditelji imaju kada im beba zaspi u naručju.

Redakcija

Izvor: Ana Šefček - klokanica.24sata.hr

Foto: Pixabay.com

Ako imate malo dijete, sigurno ste se nekoliko puta našli u situaciji da imate uspavanu bebu u naručju i ne usudite se pomaknuti. “Tko kod ima osjetljiviju bebu ili bebu koja ne voli spavati, vjerojatno zna o čemu govorim”, piše mama troje djece Mišel Stejn (Michelle Stein).

“Nekoliko puta u danu shvatim da sam zaglavljena s djetetom na sebi, jer je moja devetomjesečna beba napokon zaspala, a ja se tada ne usudim ni pomaknuti”, govori ona i dodaje: “Ako je stavim odmah u krevetić, možda će se probuditi. Ali, sad mi je prilika da obavim neke druge stvari. A, tako slatko i spokojno spava. Ali, nema šanse da je držim cijelo vrijeme dok spava…”

Ako vam je poznat ovakav tijek misli – možda ćete se pronaći u sljedećem popisu:

“Prazna baterija? Neeee!”

Jedina stvar gora od prazne baterije na mobitelu je kada držite bebu koja spava i u daljini vidite napunjeni mobitel, koji je jednostavno predaleko da biste ga sigurno primili u drugu ruku.

“Mislim da će mi se mjehur raspuknuti”

Tako često ni ne shvaćate da imate pun mjehur sve dok se ne ostanete zaglavljeni na kauču s djetetom koje spokojno spava na vašim prsima…ili još gore, na vašem trbuhu i dodatno pritišće vaš mjehur. Ima nešto u težini i toplini uspavane bebe, što nas čini svjesnijima o našim mjehurima.

Foto: Pixabay.com

“Zbilja bih trebao/la raditi _____”

Čistiti, kuhati, jesti, pišati, tuširati se, plaćati račune i tako dalje. Vrijeme za spavanje obično je ono vrijeme kada možete biti produktivni bez vašeg mališana koje uokolo trči ili puže.

“Auu! Utrnula mi je ruka!”

Ako moja devetomjesečna beba zaspi tijekom dojenja, ruka kojom držim svu njezinu težinu nakon nekog vremena poprilično utrne. Isto kao i noge, ako su mi prekrižene ili sjedim na njima. Ali, premještanjem u drugu poziciju mogla bih uzrokovati neki domino efekt i umjesto s tihom, završiti s jako glasnom bebom.

“Možda je sada mogu spustiti? Usudim li se?”

Ako je spustim u krevetić, istog trenutka će se okrenuti, sjesti, pogledati me kao najvećeg izdajicu i početi plakati. Ako čekam predugo, mogla bi se probuditi i biti ‘preodmorna’ kako bi opet zaspala kako treba. Znači, moram dobro tempirati vrijeme kako bih to premještanje izvela u onom najboljem trenutku, inače smo i jedna i druga u problemima!

Foto: Pixabay.com

“Odustajem. Jednostavno ću je držati dok se ne probudi”

Ovo mi se često događa. Zaglavim sa svojom bebicom, u potpunosti podbacim u premještanju krevetić i zatim ponovno zaspe u mom naručju. Pogledam na sat i kažem sama sebi: ‘Okej, predajem se.’.

“Jednog dana, više neću moći to raditi i bit će mi žao”

Kada beba spava samo kad je u vašem naručju, lako je osjećati frustraciju i svojevrsni poraz. Hoću li se ikad osloboditi? U trenucima poput ovog, duboko udahnem i podsjetim samu sebe da ova faza neće trajati zauvijek. Prije nego li trepnem, ovo vrijeme će proći i nedostajat će mi, sigurna sam u to. I zato, zasada, cijenim ove slatke trenutke maženja i uživam u trenutku.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije