Radoznala Lola

Nikad viđena Merilin Monro za one dubljeg džepa

Serija nikad viđenih fotografija Merilin Monro (Marilyn Monroe) sredinom aprila idu pod čekić aukcijske kuće Heritage.

Prevela: Jelena Pralica

storytrender.com

Foto: Heritage Auctions / Cater News

Očekuje se da fotografije distignu cijenu od najmanje 20.000 dolara, a radi se o nekoliko serija koje su prikupljene u posljednjih nekoliko godina.

Na nekima od njih mlada Merilin pozira s Avivom Vardimonon (Aviv Wardimon), koji je u to vrijeme radio kao obazbjeđenje na filmskim setovima u Holivudu. Fotografije su nastale početkom četrdesetih godina prošlog vijeka, kada je Merilin tek uplovila u glumačke vode. U to je vrijeme imala smeđu kosu i još uvijek nije njegovala imidž  seks bombe, koji ju je kasnije proslavio.

Foto: Heritage Auctions / Cater News

Članovi njegove porodice uopšte nisu ni znali da ove fotografije postoje, sve dok ih slučajno nisu pronašli. Početna cijena svakog snimka iz ove serije je 1.000 dolara.

Foto: Heritage Auctions / Cater News

Na akciji će se naći i pin-up razglednice za koje je Merilin pozirala, kao i fotografije s njenih nastupa pred vojnicima u Koreji, ali i nekolicina fotografija s početka karijere.

Foto: Heritage Auctions / Cater News

Pred kolekcionarima će biti i meni iz restorana na Havajima, u kojem su Merilin i jedan od njenih muževa Džo Dimađio (Joe DiMaggio),  inače legendarni bejzbol igrač, jeli tokom svog medenog mjeseca 1954. godine.

Foto: Heritage Auctions / Cater News

“Hrana je bila predivna”, napisala je glumica i potpisala se, a meni se prodaje po početnoj cijeni od 2.000 dolara.

Ovo su još neke od fotografija koje će u aprilu biti ponuđene na aukciji:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije