Praktična Lola

5 savjeta Opre Vinfri: Kako da vam život bude bolji?

Kada Opra Vinfri (Oprah Winfrey) priča svijet sluša.

Prevela: Ivana Simikić

Izvor: vogue.com

Foto: Oprah Winfrey Facebook

Ona je žena koja se decenijama borila sa viškom kilograma, depresijom i problemima sa štitnom žlijezdom. I izborila se. Nije joj bilo lako, ali Opra danas tvrdi da se nikad bolje nije osjećala.

“Teško je ostati tužan ako se fokusirate na ono što imate umjesto na ono što nemate”, izjavila je Opra u intervjuu za magazin “Vogue” u avgustu 2017. godine.

Tada je otkrila i pet pravila zahvaljujući kojima svi možemo poboljšati svoje živote.

Ako se osjećate potišteno i ne znate kako da sami sebi pomognete, poslušajte Oprine savjete.

Ravnoteža je ključna

“Mogu da jedem sve što hoću, samo ne mogu u isto vrijeme. Upravo to je životna filozofija – možete imati sve, samo ne u isto vrijeme”, izjavila je Opra.

Foto: Oprah Winfrey Facebook

Stvorite sopstvene standarde ljepote

“Prošli su dani u kojima sam željela da budem vitka kako bih se uklopila u bilo šta drugo osim svog najboljeg tijela i najboljeg života”, izjavila je Opra nakon što je omršavila zahvaljujući proizvodima i uslugama kompanije “Weight Wachers”, čija je portparolka i u koju investira.

Uvijek odvojite “vrijeme samo za sebe”

“Samoj sebi barem jednom ili dva puta dnevno priuštim zdravu dozu vremena u tišini – 20 minuta ujutro i 20 minuta uveče”, napisala je Opra u objavi na WEB stranici posvećenoj transcendentalnoj meditaciji.

Budite zahvalni od trenutka kada se probudite

Opra je otkrila i kako izgleda njena jutarnja rutina.

“Nikad nisam navila sat, ne vjerujem u to! Alarmi su uznemirujući! Stavim broj u svoje misli i probudim se prije toga, obično između 06:02 i 06:20 zato što su moji psi istrenirani da u to vrijeme izađu van. Moja prva misao ujutro je: ‘Oh, živa sam! Hvala!’”

Živite samo u sadašnjosti

“Dišite. Pustite. I podsjetite sami sebe da je upravo ovaj trenutak jedini za koji sigurno znate da ga imate”, ovim riječima Opra je otkrila tajne puteve do uspjeha i sreće.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije