Hrabra LolaNaslovna vijest

Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom: Oni mijenjaju svijet nabolje

U cijelom svijetu, 21. mart se obilježava kao Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom, koje ne samo tada, već iz dana u dan pokazuju koliko ovaj svijet čine ljepšim i bogatijim.

Piše: Vesna Drakulic

U čast sviju njih, danas nosimo šarene i različite čarape i čitamo upravo o osobama sa Daunovim sindromom koje su nadmašile sva očekivanja i ostvarile ono o čemu su sanjale.

Kejti Mejdi (Katie Meade)

Kejti Mejdi (Katie Meade), Foto: Katie Meade Facebook

Još kao djevojčica Kejti je obožavala da isprobava različite odjevne kombinacije i eksperimentiše sa šminkom, no nikada nije ni pomišljala na to da bi se jednog dana i sama mogla naći na modnim pistama.

U školi su joj se djeca rugala, iza nje su dvije otvorene operacije na srcu, a danas je ova tridesetrogodišnjakinja ambasadorka dobrotvorne organizacije „Best Buddies“ koja pomaže osobama sa invaliditetom da se zaposle i pronađu prijatelje. Osim toga, ona je i zaštitno lice brenda „Fearless“ i njihovih proizvoda za kosu.

No, Kejti ističe da je to samo početak i da se nada da će njen rad inspirisati i druge osobe sa invaliditetom i pomoći da im se otvore vrata svijeta mode i manekenstva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije