Praktična Lola

Novopečenoj majci: Svakog bogovetnog dana koji preguraš, ti uspevaš

Australijska blogerka Konstans Hol, koja trenutno očekuje sedmo dete, napisala je poruku svim novopečenim mamama:

Redakcija

Izvor: Constance Hall / detinjarije.com

Foto: Oksana Shufrych / Shutterstock

Najteže iskušenje u životu bila mi je prva beba.

Ne sećam se da sam ikada bila umornija, usamljenija i preplavljenija.

Naravno da što više dece imate to je više i posla, ali ništa nije poput udarnog talasa koji vas zapljusne kada kući donesete svoju prvu bebu.

Upamti sledeće:

Ništa nije zauvek, nikad nemoj misliti da si izneverila sebe, da si stvorila čudovište ili na bilo koji način zagorčala sebi život razmazivši je. Svaki dan je drugačiji, nekim danima beba spava i ti opereš svoje zube, drugim danima ne, i ti se klatiš u ćošku zureći u zid.

Vreme koje provodiš uživajući nije protraćeno vreme. Ništa nije važnije od tvog mentalnog zdravlja. Svaki dan uradi nešto što ti ŽELIŠ. Možda će to biti odlazak na trčanje, a možda gledanje video klipova sa mačkama na Jutjubu.

Neke majke izgledaju kao da im sve ide ko od šale. Isfenirane su i guraju skupa kolica. U sebi, žele da se natope votkom, podnesu zahtev za razvod i popuše džoint. Jedino, što one to drže u sebi jer im je stalo do fasade. Svi imamo teške trenutke.

Super su vaginalni porođaj, dojenje i zajedničko spavanje, ali super su i carski rez, formula i bebisiterke. Tvoja sreća je najvažnija.

Osećaš da je između tebe i partnera provalija i da te prosto ne razume. Znaš šta? Verovatno i ne, ali hoće, naučiće da te razume. Provalija će se smanjiti i opet ćeš osećati bliskost.

Uspevaš. Svakog bogovetnog dana koji preguraš, ti uspevaš, i bez spavanja, i uz urlanje i uz bračne krize, i uz kilograme koji neće da odu posle porođaja, ti uspevaš.

Ti si je..na priča o uspehu, ono što radiš je fenomenalno i neverovatno teško.

Nikad to nemoj zaboraviti, carice!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije