Hrabra Lola

Podržimo grupu talentovanih učenika da skupe novac za matursku ekskurziju!

Grupa mladih, talentovanih srednjoškolaca, učenika SMŠ “Savo Balaban” iz Prijedora su pokrenuli projekat kojim, kroz niz kulutnih dešavanja, žele da zarade novac za matursku eksurziju!

Redakcija

Foto: prijedordanas.com

Naime, sedam učenika trećeg razreda su u septembru prošle godine osnovali muzičku grupu “The Bachs”, u sklopu Sekcije pop muzike, a pod okriljem profesora gitare Dragana Marinkovića; koja se potom pretvara u učeničku zadrugu. Cilj ove muzičke skupine je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika u Prijedoru i širom BiH.

Do kraja 2017. godine, “The Bachs” su imali nekoliko sjajnih nastupa u Prijedoru, koji su oduševili publiku.

Svih sedam učenika su multitalentovani: sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju muziku, pišu poeziju, slikaju – jednom rječju – čudesni su!

Kao glavni zadatak za ovu godinu postavljen je cilj da učenici, pomoću svog talenta i sposobnosti, organizuju niz kulturnih događaja putem kojih bi skupili sredstva za matursku ekskurziju, koja bi trebalo da bude realizovana   u drugoj polovini septembra ove godine. Za odlazak na ekskurziju za svih sedam učenika, potrebno je skupiti 5.000 maraka.

Stoga, organizuju koncert u Pozorištu Prijedor, 26. aprila 2018, od 20 časova, i najavljuju sjajan pop-rok repertoar, odlične aranžmane i kvalitetno izvođenje.

Ulaznice po cijeni od 10 maraka su već u prodaji. Sponzorstvo, donacija, angažman ili kupovina ulaznica za koncert – svaki oblik podrške je dobrodošao, a javiti im se možete putem njihove Facebook stranice.

Pokažimo im da njihov trud i bavljenje umjetnošću nisu uzaludni, jer zemlja je bogata koliko je njena kultura razvijena!

Do tada, poslušajte kako to rade ovi mladi umjetnici:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije