Naslovna vijestPraktična Lola

Ja sam majka koja žali što ima djecu!

Većina roditelja će priznati da oko njihove djece ima dosta posla, ali će takođe vjerovatno reći da se sve to na kraju isplati.

Prevela: Ivana Simikić

Izvor:

Foto: shutterstock.com

No, jedna žena je za “BBC” otkrila da je požalila što ima djecu.

“Kada bih mogla da vratim vrijeme, ne bih imala djecu“, izjavila je Rejčel (Rachel), koja danas ima oko 50 godina.

Najmlađe od njeno troje djece ima 17 godina i većinu vremena je bila samohrana majka. Tada se suočila sa grubom realnošću.

„Bilo je trenutaka kada se nisam osjećala dovoljno zrelom da budem odgovorna za te male osobe koje su me trebale kako bi preživjele. Imala sam osjećaj da je to začarani krug u kojem im stavljam flašicu ili hranu u usta da bi to na kraju sve izašlo van – u kojem trenutku bi to trebalo da bude zabavno? Htjela sam da povičem da to nimalo nije onako kakvo bi trebalo da bude. Ako imate majčinski instinkt onda je zaista sjajno što ste dobile sve što ste poželjele. No, ako ga nemate, u zamci ste“, kazala je Rejčel.

Foto: shutterstock.com

Ona otkriva da nije mnogo razmišljala o tome kako će odluka da ima djecu uticati na njen život jer, kako navodi, da je znala ne bi ih ni imala. Priznaje da se osjeća krivom zato što to govori naglas, jer  zaista voli svoju djecu.

„Osjećate se kao da niste dobra majka i to je krivica koja vas stalno prati, nikada ne nestaje i pitate se da li vaša djeca to znaju. Život ne bi trebao biti odricanje vašeg života i vaše slobode kako bi oni imali život“, izjavila je Rejčel.

Rejčel naglašava da joj je veoma teško da sve to prizna zato što, kako kaže, ljudi odmah misle da ona nije dobra osoba. Očajnički želi da se ne omalovažavaju žene koje se osjećaju kao i ona.

„Osjećala sam se usamljeno i kao da nešto nije u redu sa mnom. Da sam mogla da razgovaram o tome i da me je neko razumio možda bi mi bilo lakše da se nosim sa majčinstvom“, pojasnila je svoj stav.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije