Radoznala Lola

Žene češće doživljavaju orgazam tokom odnosa sa – ženama!

Prema novoj studiji, žene koje se seksaju sa ženama imaju veću vjerojatnost za doživljavanje orgazma.

Redakcija

Izvor: libela.org / pinknews.co.uk

Foto: Unsplash.com

Istraživači/ce na Sveučilištu Arkansas otkrili/e su da, iako se strejt partneri češće seksaju, biseksualke i lezbijke doživljavaju daleko više orgazama, javlja Pink News.

Studija, u kojoj je sudjelovalo 2.300 ispitanika/ca, otkrila je da žene imaju 33 posto veću vjerojatnost za orgazam prilikom seksa s drugom ženom. Za istu su studiju, nazvanu “Jesu li ženski orgazam ometani falocentričnim imperativima?”, izjavile kako su u odnosu sa ženama doživljavale i više višestrukih orgazama. One u LGBT vezama rekle su da su doživjele orgazme u prosjeku 55 puta mjesečno. To je bilo u snažnom kontrastu sa ženama u strejt vezama, koje su rekle da obično dožive samo sedam orgazama mjesečno.

Dr. Kristen Jozkowski izjavila je: “Seks koji uključuje više različitih seksualnih ponašanja rezultira time da žene doživljavaju više orgazama”. Seks među ženama “uzbudljivo je raznolik”, objasnila je.

Foto: Unsplash.com

Ovi rezultati slijede prošlogodišnju studiju koja je pokazala da gej muškarci i lezbijke imaju bolji seksualni život od strejt ljudi. Četiri istraživača i istraživačice, David A. Frederick, H. Kate St. John, Justin R. Garcia i Elisabeth A. Lloyd, izmjerili/e su orgazme koje doživljavaju ljudi unutar seksualnog spektra. Otkrili/e su da su heteroseksualni muškarci najviše govorili da su “obično uvijek doživjeli orgazam kada su bili seksualno intimni”, i to u 95 posto slučajeva. Nasuprot tome, strejt žene doživjele su orgazam u samo 65 posto slučajeva.

Jaz doživljavanja orgazama dobro je dokumentiran te je u akademskoj zajednici općenito prihvaćeno da žene doživljavaju orgazme rjeđe od muškaraca – to je, naravno, heteronormativna teorija, koja ne uzima’ u obzir činjenicu da je moguće da ne-heteroseksualni više uživaju u seksu, što je pokazala ova studija. Gej muškarci doživljavaju orgazam 89 posto vremena, dok lezbijke nisu daleko iza njih, s 86 posto.

Foto: Unsplash.com

Ova je studija došla nakon istraživanja koje je otkrilo da su gej i lezbijski parovi sretniji od strejt parova. Dakle, ako pretpostavimo da strejt parovi doživljavaju orgazam u 65 posto slučajeva – i da je orgazam pristojan barometar o tome koliko je dobar seks – ovi su rezultati izvrsni za gej i lezbijske partnere/ice. Oni i one za 24, odnosno 21 posto nadmašuju strejt parove, a to znači da značajno više zajednički uživaju u seksu.

Istraživanje je također pokazalo da su “žene, koje su češće doživljavale orgazam, uživale više oralnog seksa i imale dulje trajanje seksa”. One su također “zadovoljnije svojom vezom, traže ono što žele u seksu, pohvaljuju svoje partnere/ice za nešto što su učinili/e tijekom seksa, zovu ili šalju mejl kako bi seksualno zadirkivale te nose seksualno rublje”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije