Hrabra Lola

“Budite hrabre” – one su spremne i bubreg da prodaju za nova tehnološka dostignuća

Ovo je priča o pet žena koje su promijenile svijet tehnologije svojim radom.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: theguardian.com

Foto: Sergey Nivens, shutterstock.com

Priča o njihovim karijerama, priča u kojoj djevojke širom svijeta mogu pronaći inspiraciju da i same uđu u svijet računara i Interneta.

Pet uspješnih liderki u industriji tehnologije za sve njih imaju nekoliko dobrih savjeta.

 Vitni Vulf (Whitney Wolfe), osnivačica aplikacije za online zabavljanje Bumble

Vitni Vulf, Foto: Kristen Kilpatrick

“Vjerujte u sebe bez obzira na sve” – te riječi su moto Vitni, jedne od osnivačica kompanije Tinder. No, ona ga se u jednom periodu svog života nikako nije mogla pridržavati. Naime, bila je žrtva online maltretiranja, a cijeli slučaj je na kraju završio na sudu.

Iako ju je kompletna situacija na kraju pokrenula da napravi nešto zahvaljujući čemu se drugim ljudima takve stvari neće dešavati, put do ostvarenja tog sna nije bio nimalo lak.

“Kada ljudi pričaju tako ružne stvari o vama, teško vam je da to samo ignorišete. Voljela bih da sam tada bila otporna kao što sam sada”, izjavila je Vitni za novine “The Guardian”.

Ako želite da započete neki svoj poduhvat Vitni vam savjetuje da pronađe “rupu”. Kako kaže, tehnologija je često razvijena tako da obezbjedi efikasniji način koji će ljudima pomagati u svakodnevnom životu.

“Pokrenula sam Bumble zato što sam htjela rješenje za iskustvo kroz koje sam ja prošla i sa kojim su se mogle suočiti i mnoge druge žene. Zato sam napravila aplikaciju za online zabavljanje u kojoj samo žene mogu da naprave prvi korak. Izgradili smo brend na osnovu toga da su žene prve, te na osnaživanju i poštovanju”, izjavila je Vitni.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije