Hrabra Lola

“Budite hrabre” – one su spremne i bubreg da prodaju za nova tehnološka dostignuća

Ovo je priča o pet žena koje su promijenile svijet tehnologije svojim radom.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: theguardian.com

Foto: Sergey Nivens, shutterstock.com

Holi Brokvel (Holly Brockwell), osnivačica i glavna urednica tehnološkog WEB sajta Gadgette

Holi Brokvel , Foto: Knomo London

Holi vjeruje da sve žene mogu već danas da započnu svoju karijeru u industriji tehnologije i da im ne treba niko da im pruži priliku.

“Pokrenite blog, snimite video, pišite svoja razmišljanja na Twitteru – samo počnite. Ja sam nekad radila grozne recenzije telefona u dva sata ujutro zato što sam jedino tad imala slobodnog vremena. No, to je dovelo do mnogo većih i uzbudljivijih stvari. Svaki korak je korak naprijed, bez obzira na to koliko je malen”, izjavila je Holi za “The Guardian”.

Ukoliko vas prepoznaju kao ženu po imenu na Twitteru, fotografiji ili videu, Holi vas upozorava da budete spremne na to da ćete dobijati odvratne i jezive komentare, no isto tako vam poručuje da ne dozvolite da vas to obeshrabri ili da ne pomislite da biste zbog toga trebali biti anonimni. Kako kaže, što je više ljudi otvoreno o tome ko su to će sve to postati normalnije što je dobro za sve.

“Kada ste poput mene, za vas zvijezde nisu Bijonse ili Rijana, već Samsung i Gugl. Čak i kad bih radila u prodavnici, opet bih gledala prenose uživo sa otkrivanja proizvoda, uzbuđeno bih spekulisala o tome šta nam stiže u budućnosti i još uvijek bih razmišljala da li da prodam bubreg za neku novu, veliku stvar. Iskreno, ja sam potpuno u svom elementu”, kroz smijeh je izjavila Holi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije