Hrabra Lola

“Budite hrabre” – one su spremne i bubreg da prodaju za nova tehnološka dostignuća

Ovo je priča o pet žena koje su promijenile svijet tehnologije svojim radom.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: theguardian.com

Foto: Sergey Nivens, shutterstock.com

Sara Vud (Sarah Wood), jedna od osnivačica i izvršna direktorica video marketinške kompanije “Unruly”

Sara Vud, Foto: PR Company Handout

“Voljela bih da mi je neko na samom početku rekao da se manje brinem. Svaki trenutak koji sam se brinula o tome da će nešto poći po zlu mogla sam da provedem radeći prave stvari”, izjavila je Sara za “The Guardian”.

Ona sama je najbolji savjet dobila neposredno prije finalnih ispita na fakultetu. Profesor joj je dao papirić na kojem je napisao jednu jednu riječ: “Hrabrost!”

Kada je osnovana kompanija “Unruly”, Sara bila je potpuni autsajder – nikad nije radila u marketingu, niti je ikad vodila timove za oglašavanje, objavljivanje, dizajn ili prodaju. Sve to joj je bilo strašnije od toga da bude “žena u tehnologiji” tako da se najmanje brinula zbog svog spola.

“To što imam sopstveni posao mi je dalu određenu kontrolu i slobodu da upravljam količinom posla bez potrebe da brinem o tome šta će ljudi misliti. Još važnije je to što sam tako dobila priliku da kreiram radno mjesto i radnu kulturu koja porodicu i prijatelje dočekuje sa dobrodošlicom te pomaže radnicima da izbalansiraju posao i kuću”, objasnila je Sara.

Sara naglašava da ju je njeno iskustvo u kompaniji “Unruly” naučilo tome da žene često imaju sve neophodne vještine, ali to ne znaju. Kako kaže, ne postoji jaz ni u sposobnostima, niti u samopouzdanju i upravo to je ono što svima treba.

“Uz pomoć kvartalnih pregleda i programa obuke ohrabrujemo žene da ustanu, preuzmu odgovornost i vode tim”, objasnila je Sara.Priča o njihovim karijerama, priča u kojoj djevojke širom svijeta mogu pronaći inspiraciju da i same uđu u svijet računara i Interneta.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije