Hrabra Lola

One su atipične i baš zbog toga prelijepe

Ovaj svijet je prepun žena koje možda ispunjavaju društvene standarde o ljepoti, a možda i ne.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: elle.in

Foto: Khoudia Diop Facebook

No, jedno je sigurno – one nisu dopustile da ih to po čemu su drugačije stavi u ćošak već su upravo zahvaljujući tome postale prepoznatljive širom svijeta.

Na društvenim mrežama su se pojavili predivni modeli koji pokazuju da ljepota može postojati i izvan onoga kako je društvo definiše. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti pet žena koje svoju jedinstvenost nose kao najjače oružje i tako definišu sopstvenu nekonvencionalnu ljepotu.

Vini Herlou (Winnie Harlow)

Foto: Winnie Harlow Instagram

Vini je postala poznata širom svijeta nakon što ju je Tajra Benks (Tyra Banks), voditeljica šoua “Sljedeći američki top model”, otkrila na Instagramu i pozvala u goste. Vini ima upadljiv oblik vitiliga, stanja u kojem na dijelovima kože nema pigmenta i pojavljuju se bijele fleke. No, to je nije spriječilo u tome da istupi u javnost. Nakon što je gostovala u Tajrinom šou, Vini je postala zaštitno lice brenda “Desigual”. Otada je učestvovala na nekoliko modnih revija, a takođe je radila na kampanjama za “Diesel” i “Swarowski”.

Ne samo da je prihvatila stanje svoje kože, već je uspjela u tome da ono radi za nju. Na taj način Vini je postala uzor ljudima sa kožnim oboljenjima, ali i onima sa manjkom samopouzdanja.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije