Naslovna vijestRadoznala Lola

ABBA se ponovo okupila i ima nove pjesme nakon 35 godina!

Švedska grupa ABBA je najavila da će objaviti novu muziku prvi put nakon 35 godina u saopštenju na zvaničnom Instagram nalogu grupe.

Redakcija

Izvor: bosonoga.com

Foto: repubblica.it

“Odluka da se nastavi sa uzbudljivim projektom ABBA Avatar Tour imala je neočekivanu posljedicu. Sve četvoro smo osjetili da bi nakon nekih 35 godina bilo zabavno ponovno udružiti snage i ući u studio. To smo i učinili. I bilo je kao da je vrijeme stalo i kao da smo bili samo na kratkom odmoru. Izuzetno radosno iskustvo!”, navodi se u objavi.

“To je rezultovalo dvjema novim pjesmama, a jednu od njih, ‘I Still Have Fair in You’, izvešće naše digitalne ličnosti u TV specijalu u NBC i BBC produkciji tokom decembra. Mi možda jesmo ostarili, ali pjesme su nove. I osjećaj je dobar. Agneta (Agnetha), Beni (Benny), Bjorn, Ani-Frid (Anni-Frid), Stokholm, Švedska, 27. april 2018”, piše u saopštenju, prenosi Bosonoga.

Gorel Hanser, menadžer grupe, takođe je potvrdio ovu vijest.

❤️ #abbaofficial #abba

A post shared by @ abbaofficial on

Tokom govora u Briselu, 25. aprila, pjevač Bjorn Ulvaeus (72) otkrio je da se stvaraju virtuelni “abatari” (Abbatars) koji će predstavljati četiri člana pop grupe za predstojeću digitalnu turneju, koja se očekuje 2019. ili 2020. godine. Oni će biti prikazani onako kako su izgledali na vrhuncu slave.

“Mislimo da smo dobro izgledali te godine. Sada su nas fotografisali iz svih mogućih uglova, natjerali su nas da pravimo grimase ispred kamera, crtali su tačke na našim licima, mjerili su naše glave. Očigledno se lobanja ne mijenja sa godinama na način na koji se to dešava sa ostatakom vašeg tijela”, rekao je Bjorn prošle sedmice o procesu nastanka digitalne verzije benda.

ABBA je prodala više od 400 miliona albuma, ali nije nastupila od 1986, osim kratkog nastupa na privatnoj zabavi 2016. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije