Radoznala Lola

Pet saveta Izabele Roselini za dobar izgled i lepši život

Glumica ima specijalne metode za dobar izgled i skoro da su besplatni.

Redakcija

Izvor: elle.rs

Foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Italijanska glumica, rediteljka, manekenka i književnica Izabela Roselini (Isabella Rossellini) ćerka je glumice Ingrid Bergman i reditelja Roberta Roselinija (Robert Rossellini). Poznata je po nesvakidašnjoj lepoti, glumi, šarmu i jasnim stavovima po pitanju života, umetnosti, lepote.

Dugo je bila zaštitno lice kozmetike “Lancome” 14 godina, ali kad je napunila 43 godine dali su joj otkaz. Razlog – prestara je!

“Rekli su mi da reklame prikazuju ženske snove, ne stvarnost, i da žene sanjaju o tome da budu mlade. I morala sam da odem. Bilo je to veoma nepravedno”, rekla je Izabela (65). Posle toga ostala je i bez drugih angažmana, kako modelskih, tako i filmskih.

Foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

“Ne mogu da kažem da nisam bila tužna. Znam da poziram, imala sam puno iskustva, ali nisam imala kome da ga ponudim. Bilo je bolno”, kaže Roselini.

Pre dve godine nazvali su je iz “Lancome-a” i ponudili posao. Prošlo je 20 godina od kada su joj rekli da je prestara i nije joj bilo jasno zašto je sada zovu.

U međuvremenu, život joj se potpuno promenio. Izabela se preselila na farmu na Long Ajlendu gde je uzgajala organsko povrće i posvetila se uzgoju i brizi o životinjama.

Ipak, harizmatična brineta je zadržala svoj duh i podelila šta je to čini tako vitalnom, snažnom i omiljenom.

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Dnevna rutina 

“Još kada sam bila mala, koristila sam kreme. Sada, koristim kremu za lice, protiv bora oko očiju, kao i kremu za sunčanje koju stavljam i zimi.”

Hiruški zahvati

“Mislim da su takve operacije stvar ličnog izbora – ako neko želi to da uradi, neka uradi. Rođena sam sa deformitetom kičme i imala sam nekoliko operacija i sama pomisao da treba da idem u bolnicu izaziva mi strah. Glumice kao što su Simon Sinjore (Simone Signoret) ili Aana Manjani (Anna Magnani) su i dalje prelepe i nisu imale intervencije. A što se tiče botoksa, gledam na to ovako – posedujem organsku farmu i zaista mi je neshvatljivo da neko jede organsku hranu, ali da ubrizgava otrovne injekcije.”

Foto: magicinfoto / Shutterstock.com

Pozitivno razmišljanje

“To je deo mog života, imam utisak da sam rođena radosna. Sreća je disciplina, ono što imamo i da se osećamo zahvalnim. Nije da ustajem svako jutro i govorim da je sve u redu – nerviraju me bore, ali mi karmin i dalje odlično stoji!”

Oblačenje

“Ne postoji samo jedan način da izgledate elegantno – oblačenje i šminkanje su ipak neke poruke, stvari koje nam pomažu da prezentujemo sebe na najbolji način. Elegancija je stvar uma, specifičnog uma!”

Radoznalost kao motivacija

“To je takođe deo moje prirode, ali i poziva kao glumice. Radoznala sam i kada pišem i kada glumim i mislim da je to neophodno da bismo bili uspešni. Što više da saznamo, istražujemo!”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije