Naslovna vijestPraktična Lola

Draga ja, dovoljno si dobra baš takva kakva jesi!

Evo nas, i dalje smo tu, čini mi se snažnije nego ikad. A opet, podjednako slabe, kakav je zapravo i život – ta jedinstvena mješavina.

Piše: Jelena Pralica

Foto: Unsplash.com

Srećan ti ovaj Majčin dan. Znam, ne slaviš ga, nisi se ni sjetila da je taj dan ove nedjelje, sve dok te na njega nisu podsjetile brojne objave na internetu. I sad ti prvi put otkad si majka pišem.

Bilo je svega u ovih malo više od četiri godine. Divnih trenutaka i onih koje bi najradije zausvijek zaboravila. Ponekad je bilo lako, nekad nestvarno teško. Ipak, moraš priznati da je sada mnogo lakše nego na početku, kada si se tek navikavala na novu, najveću ulogu. Zajedno ste rasli i čestitam vam na tome!

Ponekad je bilo dana kada bi najradije odustala od svega, digla ruke i otišla bez pozdrava. Dana kada si mislila da onome šta se od tebe očekuje nisi dorasla. Sad znaš da si bila dovoljno velika za sve to, a taj strah koji si osjećala u nekim trenucima je bio samo izraz brige. I sve to je priroda tako udesila i ti to sad znaš.

Foto: Unsplash.com

Bilo je i dana kada se sve činilo lakim kao hod po oblacima i kada nisi vjerovala da se tako dobro snalaziš, a zapravo si samo u međuvremenu bila malo previše stroga prema sebi. Sve dobro radiš, čak i kad misliš da nije tako!

Jer, ne postoji idealna majka, ne postoji kalup u koji treba da se smjestiš i da ti on u potpunosti odgovara. Ti si dovoljno dobra baš takva kakva jesi – ponekad ljuta, ponekad nervozna, nekada luckasta, pomalo popustljiva i uvijek  puna ljubavi. A od te ljubavi dijete raste, ne zaboravi!

Danas, kada te već više od četiri godine neko zove mama i kada samo jedan pogled ili nježni zagrljaj mogu popraviti bilo koji kvar na tvom srcu ili duši, znaj da činiš pravu stvar. I da je sve ono što se od tada promijenilo tako i trebalo da bude. Jer, ne bi ni bilo u redu da je sve ostalo isto, jer ni ti više od tog dana nisi ista, niti ćeš ikada više biti. Ali, drugačije ne znači uvijek nešto lošije, ne!

Foto: Unsplash.com

Zato, vjerujem u tebe, vjerujem da si dovoljno jaka i sposobna, makar ti se nekad činilo da nije tako. Vjerujem da radiš dobar posao i da ćeš od tog malog bića napraviti velikog čovjeka. I to ti je najveća nagrada; sjeti se toga kad god ti je teško!

I rastite i uživajte i dalje srećni, zagrljeni  i puni ljubavi. Vjerujem u vas. I u tebe. Ti možeš sve što zamisliš ili poželiš!

S ljubavlju,

Ja

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije