Hrabra Lola

Jedna porodica reciklira drvene bojice i daruje ih mališanima u bolnicama

Kada je Brajan Ver (Bryan Ware) iz Denvila, Kalifornije, saznao da se u restoranima bojice često bacaju nakon samo jedne upotrebe i stvaraju čitave deponije, odlučio je da pronađe bolje rješenje.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: parade.com

Foto: The Crayon Initiative Facebook

Tako su on i njegova porodica 2011. godine počeli da sortiraju i otapaju bojice kako bi ih ponovo napravili i donirali dječijim bolnicama!

Danas je cijela priča prerasla u neprofitnu organizaciju “The Crayon Initiative”, a dosad je prikupljeno skoro 19 miliona iskorištenih bojica koje su stizale iz restorana, škola i od pojedinačnih porodica. Sve one su otišle u ruke više od 75.000 mališana koji leže u bolnicama širom Amerike.

Foto: The Crayon Initiative Facebook

Od 11 kilograma doniranih korištenih i polomljenih bojica napravi se pakovanje od osam komada koje dobije 125 hospitalizovane djece. Visoka temperatura u procesu ponovne proizvodnje steriliše prethodno korištene bojice tako da su one potpuno bezbjedne za bolesne mališane.

Brajan Ver, Foto: The Crayon Initiative Facebook

Brajan i njegova porodica su ove godine pokrenuli kampanju #ShareYourColors, za podizanje svijesti i prikupljanje finansijskih sredstava i pozivaju poslovne i druge organizacije, kao i škole iz cijele Amerike da se pridruže ovom pokretu.

Djeca iz osnovne škole na Floridi su prikupila bojice i donirala ih organizaciji “The Crayon Initiative”, Foto: The Crayon Initiative Facebook

Šta sve djeca mogu da rade? Da doniraju bojice ili da ih sortiraju, pa čak i da na Facebook stranici “The Crayon Initiative” podijele sa svijetom svoje crteže sa heštagovima #shareyourcolors2018 i #crayonadvocates. Preduzeća mogu doprinijeti i novčanim donacijama.

Ukoliko i vi želite da učestvujete u ovom divnom projektu posjetite WEB stranicu “The Crayon Initiative”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije