Hrabra Lola

Ima li kraja ovome? I Morgan Frimen optužen za seksualno uznemiravanje

Mlada asistentkinja produkcije pomislila je da je pronašla posao iz snova u ljeto 2015. godine kada je počela da radi na komediji “U velikom stilu“ (“Going in Style”), u kojoj su glavne uloge imali Morgan Frimen (Morgan Freeman), Majkl Kejn (Michael Caine) i Alan Arkin.

Redakcija

Izvor: Bosonoga.com

Foto: Everett Collection / Shutterstcok

Međutim, njen posao iz snova pretvorio se u višemjesečno uznemiravanje, ispričala je ona za CNN, a prenosi B92.

Ona tvrdi da ju je glumac Morgan Frimen dodirivao i svakodnevno komentarisao njenu figuru i oblačenje. Tačnije, navodi da joj glumac dodirivao i mazio donji dio leđa.

“U jednom od incidenata, Frimen je pokušao da mi podigne suknju, pitajući me da li nosim donji veš, ali nikada nije uspio u toj namjeri”, navodi ona.

U takvim trenucima bi se, kaže, izmicala, ali je on iznova pokušavao.

“Arkin mu je jednom rekao da prestane. Morgan je poludio i nije znao šta da kaže.”

Neprikladno ponašanje Morgana Frimena se nije manifestovalo samo tokom snimanja ovog filma, navodi CNN. Naime, oni su razgovarali sa još nekoliko osoba. Žena koja je radila na filmu “Velika iluzija” (“Now You See Me”) rekla je da je Frimen seksualno uznemiravao nju i njenu pomoćnicu u nekoliko navrata komentarišući njihov izgled.

“Komentarisao je naša tijela. Znale smo da, kada dolazi, ne nosimo ništa što bi istaklo naše grudi ili pozadinu.”

Novinari CNN-a razgovarali su sa 16 osoba tokom ove istrage. Osam njih su rekle da su bile žrtve nečega što su nazvale uznemiravanjem, dok neki to navode kao neprimjereno ponašanje. Ostali su rekli da su bili svjedoci takvog ponašanja glumca.

Četiri osobe koje su sa glumcem radile na setu navode da je Frimen u posljednjih 10 godina činio da se žene osećaju neprijatno na poslu. Svi su rekli da nisu prijavili takvo ponašanje jer su se plašili za svoj posao. Neki su čak naveli da nikada nisu bili svjedoci takvog ponašanja i da se Frimen ponašao kao pravi profesionalac na snimanju ili u kancelariji.

Tri novinarke su takođe izjavile da su im je uputio neprimjerene komentare na događajima organizovanim za novinare. Jedna od njih bila je novinarka CNN-a.

Ona je ispričala svom supervizoru šta se dogodilo, a zatim i zaposlenom u ljudskim resursima. Zatim je riješila da istraži da li je još neka žena imala slično iskustvo sa glumcem. Kada je shvatila da ih je više, otpočela je višemjesečno istraživanje.

U međuvremenu, oglasio se i sam Frimen, izvinjenjem svima koje su njegovi postupci povrijedili, tvrdeći da nije imao zle namjere.

“Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namjerno uvrijedio ili svjesno nekoga dovodio u neprijatne situacije”, naveo je glumac u pisanoj izjavi koju citira BBC, a prenosi Bosonoga.com.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije