Hrabra Lola

Kratki film pokazuje kako razlikovati ljubav od zlostavljanja

Jedna trećina tinejdžera je doživjela neku vrtu zlostavljanja u svojim vezama.

Prevela: Jelena Pralica

Izvor: Ariana Marini - aplus.com

Foto: Day One – Sunshine Screenshot

Većina ljudi, kada razmišlja o porodičnom nasilju, prvo i uglavnom pomisli na fizičko zlostavljanje. Ali, psihičko i verbalno zlostavljanje mogu biti jednako pogubna – i ponekad ih je teže otkriti.

Day One, neprofitna organizacija iz Njujorka, ukazuje i nastoji da spriječi nasilje među mladima – nada se da će pomoći tinejdžerima da prepoznaju razliku između ljubavi i zlostavljanja.

Svojim radom nastoje da podignu svijest o zlostavljanju među mladima od 20 i kusur godina i promovišu programe koji ga sprečavaju. Tako su udružili snage sa režiserom Giljermom Markondesom (Guilherme Marcondes) i kreirali kratki animirani film koji prikazuje posljedice psihičkog zlostavljanja.

Kratki film pod nazivom “Sunshine” počinje prikazom početka veze dvoje mladih, ali ubrzo vidimo da to nije ljubavna priča. Sve ono što dalje gledamo, kako navode iz organizacije Day One, ne treba tolerisati ni jedan jedini put, a naročito ne dozvoliti da se ponavlja.

Poznato je da u svakoj nasilnoj vezi postoji obrazac ponašanja – zlostavljanje se ponavlja i vremenom postaje sve gore. Stoga, dobro pogledajte ovaj kratki film i iskreno se zapitajte razlikujete li ljubav od zlostavljanja?! Takođe, pokažite ga ili pošaljite svakome za koga vjerujete da proživljava neku vrstu porodičnog nasilja – svako koga spasimo je uspjeh svih nas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije