Hrabra Lola

Pomozimo Aci i njegovoj mami da dobiju siguran dom

Gorana Jungić i njen sin Aleksandar iz Banjaluke hitno trebaju pomoć dobrih ljudi.

Piše: Vesna Drakulic

Foto: Udruženje "Nova generacija" Banja Luka

Naime, ova dvočlana porodica živi u veoma teškim uslovima, u kući koja je stara više od 80 godina, a 1969. je teško oštećena za vrijeme zemljotresa. Konstrukcija je u potpunosti oslabljena, zidovi su prekriveni vlagom, krov prokišnjava i ne postoji adekvatna izolacija, zbog čega je život u toj kući veoma opasan i za Aleksandra i njegovu mamu.

Zbog toga su u udruženju “Nova generacija” iz Banjaluke odlučili da pomognu porodici Jungić i pokrenuli su projekat obnove njihove kuće.

Foto: Udruženje “Nova generacija” Banja Luka

“Aleksandar je naš prvi korisnik, a sljedeće godine postaje punoljetan i, nažalost, neće moći više u istoj mjeri da koristi naše usluge. Odlučili smo rekonstruisati Acinu kuću, pretvoriti je u siguran i topao dom, te omogućiti da baš tu osnuje svoju porodicu što je ujedno i najveća želja njegove majke”, objasnila je za Lola magazin koordinatorica projekta Željka Ciganović.

Budući da Gorana nije radno sposobna njih dvoje žive od dječijeg dodatka i dodatka za tuđu njegu i pomoć. Radnim danima Aleksandrova mama donosi hranu iz Crvenog krsta, a nedjelja je dan u kojem se, kako sama kaže, snađu. Osim toga, Aleksandar ima obroke i u Dnevnom centru, čiji je korisnik od 2011. godine.

Gorana Jungić, Foto: Udruženje “Nova generacija” Banja Luka

Dodatan problem za njih dvoje su i jake zime, pošto se u kući grije samo jedna prostorija. Ponekad je i to nemoguće zato što porodica Jungić nema dovoljno novca da obezbijedi ogrjev za cijelu sezonu. Zbog svega toga potrebna im je pomoć sviju nas.

Svi koji žele mogu pomoći donacijom potrebnog materijala za rekonstrukciju kuće, novčanim sredstvima ili kao volonteri za rad. Za sve dogovore možete kontaktirati Udruženje “Nova generacija” na broj telefona 051/923-270, E-mail adresu [email protected]. Za potrebe ovog projekta otvoren je i žiro račun UDRUŽENJE NOVA GENERACIJA BANJA LUKA-AKCIJA OBNOVE KUĆE PORODICI JUNGIĆ 562-099-81-44-44-06-91

Foto: Udruženje “Nova generacija” Banja Luka

“Projekat je tek pokrenut, za početak imamo veliki odziv medija, što nas raduje. Nadamo se da će se na taj način apel za pomoć proširiti zajednicom i stići do ljudi dobre volje koji će nam pružiti neophodnu pomoć u realizaciji projekta”, izjavila je Ciganović i dodala da je prioritet rekonstrukcija kuće porodice Jungić i da će nakon toga zajedno sa Goranom i Aleksandrom istražiti koje su to ostale njihove potrebe koje je neophodno zadovoljiti.

Ukoliko im u tome svi pomognemo Goranin i Aleksandrov život biće mnogo ljepši, bolji i sigurniji.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije