Hrabra LolaNaslovna vijest

Žene kojima je manje od pola godine bilo dovoljno da obilježe 2018.

U današnje vrijeme moć i uticaj imaju mnogo različitih oblika.

Prevela: Ivana Simikić

Izvor: vogue.com

Grejs Ladoha (Grace Ladoja), muzička urednica

Grejs Ladoha, Foto: YouTube screenshot

Kada je Skepta osvojio nagradu “Mercury” za svoj album “Konnichiwa”, za to je velikim dijelom bila zadužena njegova menadžerka – muzička urednica Grejs Ladoha, poznatija kao Godmother of Grime. Godine 2018. Bakingemska palata je prepoznala njen doprinos muzici na novogodišnoj počasnoj listi što je dokaz koliko je važna njena uloga na britanskoj “uradi sam” muzičkoj sceni.

Natali Kingem (Natalie Kingham), direktorica kupovine na Matchesfashion.com

Natali Kingem, Foto: YouTube screenshot

Jednostavno rečeno, Natalie oblikuje modne želje ljudi. Kada biste tražili osobu koja će otkriti nove talente, to je ona. Prošle godine je lansirala “Innovators”, maloprodajni centar koji mladim dizajnerima omogućava da pokažu svoje radove i ulaže u njih. Njen uticaj je porastao još više otvaranjem nove prodavnice “Matches” u Mejferu.

Prijanka Joši (Priyanka Joshi), biohemičarka

Prijanka Joši (Priyanka Joshi), Foto: dow.cam.ac.uk

Samo što je završila doktorske studije, Prijanku je magazin “Forbes” proglasio jednom od najvažnijih ljudi u nauci. Naučna saradnica na koledžu „Downing“ u Kembridžu radi na najnovijem istraživanju Alchajmerove bolesti i pohvaljena je za svoj revolucionarni rad kojim je stvorila „biblioteku“ molekula sličnim lijekovima za neregularne proteine koji izazivaju bolest mozga. Budući da žene u Britaniji i Velsu danas najčešće umiru od demencije, Prijankin rani proboj i istraživanje su od vitalnog značaja.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije