Hrabra LolaNaslovna vijest

Žene kojima je manje od pola godine bilo dovoljno da obilježe 2018.

U današnje vrijeme moć i uticaj imaju mnogo različitih oblika.

Prevela: Ivana Simikić

Izvor: vogue.com

Edvoa Ejboa (Adwoa Aboah), manekenka

Edvoa Ejboa, Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

U decembru 2017. godine Edvoa se pojavila na naslovnoj strani magazina “Vogue” najavljujući novu eru pod uredničkom palicom Edvarda Enajnfula (Edward Enninful). Tog istog mjeseca Edvoa je kući odnijela nagradu za modela godine. Ona joj nije dodijeljena samo zbog naslovnih strana magazina, modnih revija i kampanja koje je radila kao najtraženija manekenka, već i zbog toga što je ponovo otkrila šta znači biti supermodel u 2018. godini zahvaljujući svojoj platformi “Gurls Talk”.

Kolet Roš (Collette Roche), glavna operativna direktorica “Manchester Uniteda”

Kolet Roš, Foto: YouTube screenshot

U aprilu 2018. godine “Manchester United” je postavio Kolet u izvršni odbor. Danas je ona glavna operativna direktorica najbogatijeg kluba na svijetu, a ranije je bila izvršna direktorica u “Manchester Airports Group” i članica odbora u “Northern Powerhouse”. Kolet je na dobrom putu da postane jedna od najmoćnijih žena u svijetu sporta, a tome u prilogu govori i činjenica da se “Manchester United” sprema da lansira prvi profesionalni ženski tim.

Su Jusef Nejbi (Sue Youcef Nabi), inovatorka u industriji ljepote

Su Jusef Nejbi, Foto: Sue Youcef Nabi LinkedIn

Su je rođena u Alžiru, a živi u Londonu i njena reputacija se ne može osporiti. Punih 20 godina je bila globalna predsjednica kompanija “L’Oréal Paris” i “Lancôme”, a danas je jedna od prvih šampionki u različitim industrijama. Osvježila je kampanje “You’re Worth It” tako što je za portparole angažovala nekoga poput Džejn Fonde (Jane Fonda). Su je završila studije inženjeringa i svo svoje znanje o ljepoti je stavila u “Orvedu”, ayuverdin brend za anti-age njegu kožu koji redefiniše tržište.

Megan Markl (Meghan Markle), vojvotkinja od Saseksa

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, Foto: LINGTREN IMAGES / Shutterstock.com

Kao tinejdžerka je pozirala pred vratima Bakingemske palate. Odrasla je, postala glumica, a zatim se udala za jednog od prinčeva iz te iste palate. Priča i garderoba Megan Markl (Meghan Markle) su pokrenuli maštu javnosti kao niko drugi u 2018. godini. Skoro preko noći je ova 36-ogodišnjakinja postala jedna od najpoznatijih žena na svijetu. Njen uticaj je ogroman – ona je mješovite rase, feministkinja je, dolazi iz Amerike i zahvaljujući svemu tome pomoći će u izgradnji identiteta britanske monarhije za 21. vijek.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije