Radoznala Lola

Ljubavna priča koju ni vrijeme nije uspjelo da ugasi

Skoro četiri decenije nakon što su se upoznali u srednjoj školi Kimberli Din (Kimberley Dean) i Ron Polmer (Ron Palmer) su ispoštovali svoj stari dogovor – da će se vjenčati ako oboje budu sami u 50. godini života!

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: people.com

Foto: YouTube screenshot

Njihovo prijateljstvo je počelo prije 37 godina kada su se prvi put sreli u školi “Saint Agnes” u Minesoti, ali je uskoro preraslo u ljubav. Međutim, krajem školske godine došao je kraj i njihovoj vezi.

“Zabavljali smo se skoro cijelu školsku godinu, a nakon raskida smo ostali prijatelji. Bio sam iskren prema njoj – htio sam da se zabavljam i mislio sam da djevojaka ima na svakom ćošku. No, ni sa jednom drugom nisam imao tako divnu vezu kao sa Kimberli”, izjavio je Ron za novine “People”.

Kimberli Din (Kimberley Dean) i Ron Polmer (Ron Palmer), Foto: YouTube screenshot

Nekoliko godina nakon mature njih dvoje su našli druge životne partnere. Ronov brak sa drugom ženom je trajao sedam godina, a Kimberli je rodila dvoje djece prije nego što se 1998. razvela. No, sve te godine su ostali u kontaktu.

“Osjećali smo se ugodno jedno uz drugo. Završavali smo jedno drugome rečenice i smijali se na naše glupe šale. Mi smo vam kao jing i jang”, ispričala je Kimberli za novine “People”.

Kimberli Din (Kimberley Dean) i Ron Polmer (Ron Palmer), Foto: YouTube screenshot

Ron kaže da je Kimberli bila osoba kojoj se uvijek mogao obratiti čak i kada se zabavljao sa drugim ženama, a ona mu je bila samo prijateljica.

“Ponekad bi mi stizalo pismo od nje, a nekad bi me zvala telefonom. Kada sam imao problema u vezi sa drugim djevojkama nazvao bih nju i ona bi mi pomogla da preživim to teško razdoblje. To je bilo sjajno prijateljstvo i tako je ostalo dugo vremena”, ispričao je Ron.

I Kimberli i Ron kažu da nikada nije prošlo više od šest mjeseci da nisu razgovarali. I baš za vrijeme jednog razgovora kada su oboje bili u tridesetima sklopili su pakt – ako se opet ne vjenčaju za nekog drugog do 50 godine, njih dvoje će stati pred matičara.

Oboje su mislili da je to bila samo šala koja se nikada neće ostvariti. No, Kimberli je Rona podsjetila na njihov dogovor 2016. godine.

“Kao da mi se upalila sijalica u glavi i pitala sam ga: ‘Sjećaš li se ti onog našeg glupog pakta koji smo sklopili?”, ispričala je Kimberli.

Kimberli Din (Kimberley Dean) i Ron Polmer (Ron Palmer), Foto: YouTube screenshot

Ron je odgovorio da se sjeća i Kimberli ga je tada pitala šta misli o tome da njih dvoje pokušaju još jednom. On joj je rekao da rizikuju zaista nevjerovatno prijateljstvo jer nije bio siguran da bi njih dvoje mogli ostati prijatelji ako im veza po drugi put ne uspije.

No, iako je ispočetka bio sumnjičav, Ronu nije trebalo dugo da se predomisli.

“Kad me je to pitala ja sam oklijevao, ali vidio sam da oboje i dalje osjećamo nešto jedno prema drugome. I otada je sve fantastično”, izjavio je Ron.

Ron je zaprosio Kimberli u novogodišnjoj noći 2017. i njih dvoje su se vjenčali 1. juna! Tako su ispunili obećanje koje su jedno drugome dali prije skoro 40 godina.

“Sve je počelo kao šala i ni za milion godina ne bih pomislila da ćemo nas dvoje opet završiti zajedno, kao nekad. Imali smo i druge veze, ali sad smo zajedno!”, izjavila je Kimberli.

Kimberli Din (Kimberley Dean) i Ron Polmer (Ron Palmer), Foto: YouTube screenshot

Bračni par Polmer žele da i drugi ljudi shvate da ne moraju biti neprijatelji sa bivšim momcima ili djevojkama. Njihova poruka svima je da ostanu prijatelji jer se nikad ne zna šta ih čeka u budućnosti.

“Kada su u pitanju i prijateljstva i veze koje imate sa partnerom, ne odustajte od toga. Mi smo to stavili na čekanje i drago mi je što je smo na kraju uspjeli. I dalje smo prijatelji, ali smo i vjenčani. Zato nemojte odustajati”, naglasila je Kimberli.

Na pitanje da li se nešto promijenilo sada kada su u braku Kimberli je odgovorila da je sve ostalo skoro isto osim jedne posebne razlike.

“Sve je manje – više isto, samo što smo srećniji!”, izjavila je Kimberli.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije