Radoznala Lola

Želite savršeno putovanje po Evropi? Ovaj čovjek ima plan za vas

Doktor Rendi Olson (Randy Olson) je nedavno isplanirao putovanje autom po Americi, a sada je napravio i plan za put po cestama Evrope. I toliko je dobar da ćete poželjeti da i vi krenete u tu avanturu.

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: huffingtonpost.com

Foto: Pixabay.com

Da bi isplanirao put doktor Olson je izabrao listu stanica iz članka koji je objavio “Business Insider”, a zatim je uklonio mjesta koja su zahtijevala putovanje preko vode. Nakon toga je uključio stanice u Python kodu kako bi izračunao najkraću udaljenost između dva stajališta.

U njegovom planu ima ukupno 45 stajališta, a prolazi se, između ostalog, kroz Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Austriju, Njemačku, Italiju i Finsku.

Foto: randalolson.com

Put automobilom kroz Evropu je dugačak 16.287 milja i vozite se ukupno 14 dana. S druge strane, put autimo kroz Ameriku je dugačak 13.699 milja i vozite se otprilike devet dana. Trebaće vam oko tri mjeseca da završite sa putovanjem pošto sigurno nećete voziti 24 sata dnevno.

Benzin je obično skuplji u Evropi pa će, kako je za “The Huffington Post” naglasio Rendi “vožnja ovom rutom vjerovatno napraviti rupu u vašem novčaniku”. On takođe upozorava na to da “nekoliko mjesta na ruti zahtijeva korištenje trajekta, što može malo zakomplikovati putovanje ako niste spremni na to”.

Na pitanje gdje bi želio da putuje, Rendi odgovara da bi najviše volio vidjeti Auroru Borealis u sjevernoj Finskoj i Rim zato što je “ludo zaljubljen u istoriju”.

Interaktivnu mapu puta autom po Evropi možete pogledati na WEB stranici doktora Rendija Olsona.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije