Radoznala Lola

Sjajan odaziv na 2. dm žensku utrku: Biljana Cvijanović opet najbrža

Druga dm ženska utrka na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, u organizaciji kompanije dm, okupila je 874 učesnice iz cijele Bosne i Hercegovine, a uspješno ju je završilo njih više od 650.

Redakcija

Izvor: PR

Foto: PR

Znatno više trkačica u odnosnu na prošlu godinu je pokazatelj da je ovaj sportsko-rekreativni događaj postao nezaobilazan u kalendaru mnogih dama, koje ni kiša nije spriječila da sudjeluju u jednoj od najmasovnijih ženskih utrka u našoj zemlji.

Učesnice su imale zadatak savladati izazov od 5 kilometara, što je 1,5 kilometar više u odnosu na prošlu godinu. U velikoj konkurenciji, za 17 minuta, 11 sekundi i 20 stotinki, prvo mjesto osvojila je Biljana Cvijanović, koja je i prošle godine odnijela pobjedu. Drugoplasirana je Lusija Kimani, koja je utrku završila za 17 minuta, 36 sekundi i 12 stotinki, a treće najbolje vrijeme ostvarila je Selma Zrnić, koja je kroz cilj prošla za 18 minuta, 12 sekundi i 13 stotinki.

“Drago mi je da sam opet u Sarajevu i već drugi put na dm utrci. Jako sam uzbuđena zbog pobjede, ali i činjenice da broj sudionica raste. Iako je padala kiša, žene su došle da trče, da se bave nekom aktivnošću i to je super”, izjavila je Cvijanović, koja danas rekreativno trči, dok se ranije profesionalno bavila atletikom.

Izvor: PR

Za nešto veći trkački izazov ove godine dm je osigurao još veći novčani nagradni fond. Tako je za osvojeno prvo mjesto uručena novčana nagrada od 400 KM, za drugo 300 KM i za osvojeno treće mjesto nagrada od 200 KM. Bez obzira na plasman, sve učesnice nakon utrke dobile su finišersku medalju, majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke: Becutan, ebelin, essence, Orbico Beauty, Rexona, sebamed, Violeta i Wilkinson.

Uz osvježenje zdravim napicima, učesnice su druženje nastavile na After Run zabavi uz dobru muziku, dok su im na promotivnim štandovima partneri 2. dm ženske utrke priredili brojne zanimljivosti i poklon iznenađenja.

Održana i prva dm babybonus dječija utrka

Osim dama, trčali su i mališani, koji su učestvovali u babybonus dječijoj utrci na 300 metara. Sudjelovalo je više od 190 djece u dobi od četiri do šest godina, a tri najbrža mališana osvojila su dm poklon kartice u vrijednosti od 50 KM. Svu djecu, sudionike utrke, dm je nagradio medaljama, vrijednim poklonima i pripremio prigodno druženje uz zabavne aktivnosti u dječijem kutku.

Izvor: PR

 

“Veliki odaziv mališana na prvu dm babybonus utrku govori nam da smo interes za zdravim i aktivnim načinom života, osim među pripadnicama ljepšeg spola, uspjeli probuditi i među djecom i njihovim roditeljima”, izjavila ja Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga dm-a BiH.

Podrška projektu “Bolnica za plišane medvjediće”

Povodom organizacije prve babybonus dječije utrke, dm je odlučio dodatno podržati najmlađe u usvajanju dobrih životnih navika. Tako je donacijom od 3.000 KM pomogao realizaciju projekta “Bolnica za plišane medvjediće”, čiji je cilj da kroz zabavne radionice djecu oslobodi često prisutnog straha od “bijelih mantila” i educira o važnosti medicinskog pregleda. Projekt, koji će se realizirati u školama i vrtićima Kantona Sarajevo, sprovest će vrtić Ću-Ću u saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta iz Sarajeva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije