Zabavna Lola

Boohoo je postavio nefotošopirane fotografije modela, a internet je rekao: “Napokon!”

Nije lako imati dobro mišljenje o svom fizičkom izgledu kada su nam postavili nerealne standarde.

Prevela: Sonja Savić

Izvor: Boredpanda.com

Foto: Boredpanda.com

Ukoliko ste ikada prelistali bilo kakav magazin ili prošli pored nekog reklamnog postera (a vjerovatnoća da niste je gotovo ravna nuli), zasigurno ste bar jednom u životu i osjetili zavist prema ljudima koji se nalaze na njihovim fotografijama.

Ova zavist se javlja jer gledamo u nerealno prelijepe modele i poznate ličnosti sa zategnutom kožom bez nepravilnosti i savršenim tijelima. Međutim, nemojte upasti u ovu zamku marketinškog svijeta.

Nemojte se ni loše osjećati ukoliko ste upali u takve zamke jer se oni koriste fotošopom da bi eliminisali akne, linije i suvišne kilograme. Međutim, kompanija Boohoo je odlučila da prekrši pravila ovog starog biznis modela, a ovaj potez je naišao na odobravanje širom interneta. Brend je postavio fotografije modela koji ponosno pokazuju svoje strije, bez trikova fotošopa na vidiku.

Iako oni nisu prva kompanija koja je uvela kampanju u kojoj prikazuju “prave žene”, ljudi su entuzijastično podijelili svoju zahvalnost i oduševljenje kroz pozitivne komentare i dijeljenje na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte BooHoo modele u svom njihovom nefotošopiranom sjaju.

Možete vidjeti istu djevojku i nakon intervencije fotošopa.

Boohoo je zadržao ovaj pristup i sa drugim modelima.

Druge kompanije poput Asos-a, Missguided i CVS-a su već krenuli ovim putem.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije