Hrabra LolaNaslovna vijest

Irma Zerdo će trčati za bolesnu mamu. Pomozite joj i kupite njene kilometre!

Pažnja!!! Pažnja!!!

Prodajem kilometre! Trčim za mamu!

Piše: Jelena Pralica

Foto: Irma Zerdo Facebook

Irma Zerdo je djevojka iz Visokog, u Bosni i Hercegovini, koja će uskoro trčati svoj peti polumaraton, ali s misijom da na taj način pomogne svojoj bolesnoj mami. Ona je, naime, o tome pisala na svom Facebook profilu, gdje je pozvala sve da joj pomognu da ostvari svoj cilj.

Ovo je njena priča:

Mama mi je oboljela od karcinoma koji se širi i sa tom opakom bolešću se bori evo već treću godinu. Da bismo otkrili žarište bolesti i nastavili adekvatno liječenje potrebno je da uradi PET CT nalaz.

Za taj korak su nam potrebna novčana sredstva koja nismo u mogućnosti obezbijediti iz kućnog budžeta, pa sam odlučila prodavati kilometre i svoj peti polumaraton istrčati za mamu.

Dakle, 21. jula ove godine trčim noćni polumaraton u Tuzli i nudim vam ukupno 21 kilometar. Kilometre je moguće kupiti kao pojedinac ili grupa, a početna cijena kilometra je 10 KM. Za svaki dodatni „vjetar u leđa“ za kupljeni kilometar cijenu određujete sami, što bi značilo da jedan kilometar najmanje košta 10 KM, a najviše onoliko koliko ste u mogućnosti platiti.

S obzirom da se za polumaraton spremam sama, možete me podržati i kupovinom jednog ili više metara treninga i na taj način biti moja motivacija da ne preskačem treninge kad mi za treniranje ponestane volje. Jedan metar košta 1 KM, a sve uplate je moguće izvršiti direktno meni ili na moj broj žiro računa.

Poželjno bi bilo da u komentaru ili u privatnoj poruci napišete koji kilometar/metar kupujete, a za sve dodatne informacije javite mi se porukom.

Kako teku pripreme, kao i sama trka, pratite na mom FB profilu.

Hvala Vam puno!!”

 

Podržimo je da uspije u ovoj plemenitoj misliji!

Banka: Addiko Bank

Broj računa: 3060332720243849

Ime na koje vršite uplate: Irma Zerdo (Pinjagića 5, Visoko)

Svrha uplate: za PET CT nalaz

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije