Naslovna vijestRadoznala Lola

Barak Obama kaže da ova tri pitanja treba sebi da postavite prije braka

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama (Barack Obama) od sada svojoj tituli može dodati i ljubavni guru.

Prevela: Sonja Savić

Izvor: BoredPanda

Foto: Obama for America

Tokom osam godina mandata, Obamin brak je pomno praćen i koliko se god tabloidi trudili da nađu nešto što ne štima, Barak i Mišel (Michelle) su pokazali da se njihova veza može samo koristiti kao pozitivan primjer.

Nakon gotovo 26 godina braka, Barak je postao povjerljiv izvor savjeta za uspješnost veza za sve oko njega. U svojoj knjizi “Yes We (Still) Can)” Den Fajfer (Dan Pfeiffer), bivši Viši savjetnik predsjednika, podijelio je najznačajnije mudrosti koje je dobio od svog nadređenog.

Tako je bivši predsjednik rekao Fajferu da postavi sebi tri pitanja, koja sumiraju njegove osnovne principe pri uspješnom odabiru partnera. Nađite nekoga ko je zanimljiv i duhovit te ko će biti dobar roditelj (ukoliko želite djecu). Jednostavno i bez okolišanja, ovo su savjeti koji ističu korijen veze.

Foto: Fotografija para Obama

“Dakle, vas dvoje ćete živjeti zajedno? Ona je ta? Obama je uvijek bio ponosan na stotine veza koje su procvjetale od njegove kampanje i tokom njegove administracije. Recimo, dobar primjer je 2016. godina kada je išao na četiri vjenčanja ljudima koji su se upoznali radeći za njega. Jedno od tih vjenčanja je bilo moje”, piše u knjizi “Yes We (Still) Can”.

Foto: Callie Shell

“Nastavio je, “Evo savjeta koji dajem svima kada je u pitanju brak – da li je ona neko ko ti je zanimljiv?” Inicijalno sam bio zbunjen ovim pitanjem, ali sam pretpostavljao da ima neku poentu.”

Foto: Pete Souza

“Provešćeš više vremena sa ovom osobom nego bilo kojom drugom, do kraja svog života i nema ništa bitnije od toga da uvijek želiš da čuješ šta ona ima da kaže o nečemu.”

Foto: Pete Souza

“Da li te ona zasmijava? I ne znam da li želiš djecu, ali ako želiš da li misliš da će ona biti dobra majka? Život je dugačak. Ovo su stvari koje su zaista bitne na duge staze.”

Foto: Pete Souza

“Taman smo stigli do aviona i svijet je čekao da mi izađemo. ‘Howli je nevjerovatno interesantna, duhovitija je od mene i biće fenomenalna majka’, rekao sam predjsedniku. ‘Čini se da je ona ta. Baš si srećan’, Obama mi je rekao prije nego što je izašao iz limuzine i otišao da se ukrca u Air Force One.”

Foto: Pete Souza

“Godinu dana kasnije Howli i ja smo se zaručili. A ovo je savjet koji ja sada dajem svima o vezama”, završava Den u svojoj knjizi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije