Praktična Lola

Imaš marku? Pomozi porodici Savanović da dobije svoj dom!

“Imaš marku?” naziv je humanitarne akcije koju realizuje udruženje građana eTrafika.net, kako bi se skupio novac za dvanaestočlanu porodicu Savanović iz Potkozarja.

Redakcija

Izvor: etrafika.net

Foto: etrafika.net

U saradnji sa agencijom Aquarius, tokom tri dana Demofesta će na banjalučkoj tvrđavi Kastel biti postavljena kutija za priloge, dok će 30. jula građani moći da učestvuju i u humanitarnom raftingu na rijeci Vrbas, organizovanom uz pomoć ronilačkog kluba Buk.

Izvor: etrafika.net

Naime, Željko (37) i Suzana (34) Savanović sa desetoro djece trenutno žive u neuslovnoj kući koja pripada Poljoprivrednoj školi. Od organizacije “Srbi za Srbe” dobili su oko 25.000 evra za izgradnju svog doma, ali je uslov posjedovanje zemljišta, za koje Savanovićima nedostaje još 8.000 KM.

U porodici je zaposlen samo Željko, koji 21 godinu radi kao mesar, iako je srčani bolesnik. Njegova supruga je tokom posljednjeg poroda ostala bez materice i jednog bubrega, zbog čega joj je onemogućen rad. Djeca su uzrasta od dvije do 16 godina.

Izvor: etrafika.net

Tokom 19, 20. i 21. jula posjetioci Demofesta mogu potražiti volontere eTrafike na štandu “50 Nijansi Pive”, te dati svoj doprinos za bolju budućnost ove porodice. Kutija za prikupljanje donacija biće postavljena tokom cijelog radnog vremena festivala.

Takođe, ljubitelji adrenalinskih sportova u ponedjeljak, 30. jula, mogu učestvovati u humanitarnom raftingu na Vrbasu, koji organizuju eTrafika.net i RK Buk. Rafting je organizovan u popodnevnim časovima (oko 17h), a spust traje tri sata. Cijena po osobi je 25 KM i sav prikupljeni novac će biti uplaćen porodici Savanović. S obzirom na to da je broj mjesta ograničen na 30, svi zainteresovani bi trebalo da se prijave na mail [email protected] ili broj telefona 065/709-582.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije