Zabavna Lola

Ovaj strip odlično ilustruje probleme odraslog života na koje nismo bili spremni (FOTO)

Kler Kejden Hajns (Clare Kayden Hines) je umjetnica iz Kalifornije koja sa svijetom dijeli svoje opservacije o ludim, čudnim i sasvim običnim scenarijima iz svog života kroz šarene stripove o odraslom životu.

Prevela: Sonja Savić

Izvor: BoredPanda

Foto: Clare Kayden Hines

Kler je veoma rano počela da crta: “Počela sam da crtam kada sam dobila svog prvog psa, Baterkap. Imala sam 5 godina i bila sam toliko opsjednuta njom da je sve što sam željela da radim u životu bilo da je nacrtam na svakom listu papira koji sam uspjela pronaći. Kasnije sam počela da crtam i druge subjekte. Pohađala sam nekoliko časova crtanja, ali suštinski sam samo žvrljala i crtala iz zabave… najviše tokom časova u školi i tokom dosadnih sastanaka. Drugi učenici su počeli primjećivati da crtam na časovima i tražili su da im naslikam njihove pse” rekla je Kler.

Ona kaže i da je nova u svijetu stripa, te da nikada nije crtala strip do oktobra 2017. godine kada je pokrenula nalog na društvenim mrežama. Radila je u kompaniji koja se bavila tehnologijama i trebao joj je kreativni ventil. Osmislila je ilustrovani alter ego Kejden Hajns, koji je reflektovao tenzije koje je osjećala svaki put kada radi nešto što se od nje, kao odrasle osobe, očekuje.

Autorka je podijelila da je za nju ovaj strip način da pronađe humor u najobičnijim životnim situacijama, te da ih učini univerzalnim, tako da se u njima svi mogu pronaći. Njen cilj, osim toga da ispolji svoju kreativnost jeste da učini da se ljudi osjećaju manje “usamljeno” u datoj situaciji kada vide neki od njenih postova.

 

1. Odlaganje obaveza zarad 5 minuta sna:

Izvor: Kler Kejden Hajns

2. Zamke interneta:

Izvor: Kler Kejden Hajns

3. Delikatni život svježih namirnica:

Izvor: Kler Kejden Hajns

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije