najnovijePraktična Lola

Stvari koje bih željela da moj muž radi (ali ih ne radi)

Kaže se da je ljubav slijepa ali da zato brak definitivno otvara oči. Ili barem tako tvrdi jedna stara šala. Ima mnogo istine u njoj budući da brak pruža priliku da oba partnera vide jedno drugo u sasvim drugačijem svjetlu.

Prevela: Staša Nikodinović

Izvor: Fatherly.com

Foto: pio3 / Shutterstock

To svjetlo pokazuje ispolirane površine za koje nismo znali da postoje ali i neke grube i oštre ivice oko kojih treba malo pomoći. Rezultat ove situacije su prigovori: stvari koje bi željeli da druga strana zna, stvari za koje bi željeli da druga strana više radi, stvari koje partner radi zbog kojih se druga strana osjeća zapostavljeno ili nevoljeno.

I znate šta? Slušanje prigovora može biti od velike pomoći. Stvarno velike pomoći budući da svi mi imamo različite tendencije. Zato smo razgovarali sa nekoliko žena kako bismo saznali koje su to stvari za koje bi željele da ih njihovi muževi više rade.

Voljela bih kada bi više vjerovao u samog sebe

„Voljela bih kada bi moj muž malo više vjerovao u samog sebe. On je divan otac i divan muž. Predivna osoba, stvarno. Ali on ima problema sa samopouzdanjem i često postaje izuzetno ponizan kada ga neko za nešto pohvali. Divim se tome kod njega, ali bih voljela da samog sebe ponekad potapša po leđima zato što je tako divan. On to stvarno zaslužuje”

– Jasmine, 36, Mobile, AL

Voljela bih kada bi me više uključio u diskusije u vezi finansija

„Moj muž prilično je tajnovit kada su finansije u pitanju. Mi dijelimo finansije, naravno, ali on takođe ima svoj portfolio na berzi kojem pristup ima samo njegov broker i možda još jedan ili dva prijatelja. Nije stvar u novcu, zaista. Više mi smeta tajnovitost. Voljela bih da mi kaže više o tome zato što je to dio njegovog života ali svaki puta kada ga pitam o tome on mi samo odgovara da će sve biti u redu”.

Christine, 63, Chautauqua, NY

Foto: fatherly.com

Voljela bih da zna da mi ne mora sve objašnjavati

„Ja vjerujem svom mužu i voljela bih da on to zna. On uvijek ima osjećaj kao da mi mora objašnjavati sve svoje postupke. Kao npr. zašto je kasno došao kući ili sa kim je pričao na telefon dok je bio u drugoj prostoriji. Drago mi je što je toliko iskren ali ja njemu stvarno vjerujem. Zbog takvog ponašanja imam osjećaj kao da sam mu mama. Ne moram znati svaki i najmanji detalj o njemu kako bih znala da je dobar čovjek”.

Jen, 37, West Palm Beach, FL

Voljela bih kada bi znao da riječ izvini nije uvijek dovoljna

„Voljela bih da moj muž zna da riječ izvini ne znači da će sve bolne stvari koje mi je rekao samo nestati. Vjerujem mu kada mi kaže da mu je žao ali riječi koje razmjenimo tokom svađe mi se kasnije stalno vrte po glavi”.

Kayla, 29, Boston, MA

Foto: pio3/ Shutterstock

Voljela bih da moj muž shvati da nije baš toliko spretan po kući koliko misli

„Moj muž misli da je spretan po kući više nego što je to slučaj u stvarnosti. Njegov otac je stvarno bio majstor za sve vrste popravki ali moj muž jednostavno nije naslijedio te gene. Kada god pokuša nešto popraviti po kući to obično bude samo privremena popravka dok se ta stvar opet ne pokvari. Voljela bih da jednostavno proguta ponos i prizna da treba pozvati profesionalca da riješi problem”.

Zulma, 46, Phoenix, AZ

Voljela bih da malo isključi obrambeni mehanizam

„Kada mužu dođem sa nekom pritužbom voljela bih da odgovara malo manje defanzivno. Kada mu kažem da mi nešto smeta ne radim to da bih njega stavila u nezgodnu poziciju već da probam pronaći rješenje za taj problem zajedno sa njim”.

Erin, 37, Vancouver, Canada

Voljela bih da mi se ponovo udvara kao nekada

„Moj muž je prije svirao gitaru dok smo se zabavljali. Pokušavao je da me impresionira na taj način. Više gitaru ne svira nikada i imam osjećaj da se prestao truditi sada kada smo vjenčani i imamo djecu. Pretpostavljam da ovu pritužbu ima mnogo žena ali kod mene je specifično vezana za gitaru. On je stvarno dobar! Volim ga slušati dok svira i stvarno sam tužna što ga moram maltene preklinjati da svira umjesto da to bude nešto čime će me iznenaditi”.

Emily, 40, New York, NY

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije