najnovijeRadoznala Lola

Ona je proputovala 9 zemalja za 6 mjeseci: evo šta je naučila

Šenon Kajzer je imala želju da radi u inostranstvu tokom dužeg perioda. Rešila je da sebi da dozvolu da to ostvari i kupila kartu u jednom pravcu za Maroko. Ovakvo putovanje garantovano preobrazi svaku osobu, međutim, ona kaže da ostvarenje sna o putovanju po svetu nije njena prava nagrada, iako to tada nije znala. Ono što je stvarno vredelo jeste otkrivanje sebe tokom te potrage za nečim više.

Redakcija

Izvor: najboljamamanasvetu.com

Foto: soft_light / Shutterstock

Većina nas ima neki san zakopan u srcu – da nađemo posao iz snova, dobijemo još jedno dete, putujemo po svetu. Divno je imati snove. Problem nastaje kada počnemo da verujemo da naša sreća zavisi od ostvarenja tih snova.

Međutim, čim hrabro krenemo u pravcu naših snova shvatimo da sreća za koju mislimo da je rezultat postizanja određenog cilja u stvari proističe iz osećanja optimizma, samopouzdanja i znatiželje koji se javljaju kad se posvetimo značajnim stvarima koje toliko želimo. Radom na našim snovima iskazujemo poštovanje prema sebi a to je u stvari ono što je važno. Evo nekoliko najvažnijih stvari koje je ona otkrila tokom njenog šestomesečnog putovanja kroz 9 zemalja:

Dobićete ono na šta se fokusirate

Većina nas provede puno vremena sanjajući i zamišljajući ono što želi – srodnu dušu, oslobađanje od kredita, posao iz snova – ali još više vremena provedemo žaleći se na činjenicu da nemamo te stvari. Utonemo u strahove i oskudicu. Umesto da se fokusirate na ono što ne funkcioniše, usmerite svu svoju energiju i pažnju na ono što želite.

Da biste mogli da dostignete najbolju i najvišu sebe, morate da se oslobodite onoga što vam više ne služi

Američka spisateljica Elizabet Gilbert otvoreno govori o tome kako postizanje onoga što želimo zahteva određeno žrtvovanje. Moramo da budemo voljni da se oslobodimo stvari koje su nam poznate, udobne ili jednostavne ako nas one zaustavljaju na putu da postignemo nešto veće i bolje. Kada je ona odlučila da želi da je vide kao ozbiljnog pisca prestala je da gleda njene omiljene serije po ceo dan. Kada sam ja putovala svetom morala sam da se odreknem normalnosti, svakodnevnih udobnosti i odvojim se od prijatelja i porodice. Ali, na kraju, sve je to vredno ostvarenja vaših snova. Postavite sebi pitanje: “Čega sam voljna da se odreknem da bih postigla ono što želim?”

Foto: najboljamamanasvetu.com

Život postaje bolji promenama, ne srećom.

Većina nas se suprotstavlja promenama čak iako znamo da će nam one pomoći da porastemo. Postane nam udobno u ustaljenoj rutini i poznatim stvarima, ali to je mesto na kome stagniramo. Kako biste drastično poboljšali život, morate da prihvatite neizvesnost. Idite korak po korak, uz jasnu svesnost da ćete svakom namernom promenom koju napravite biti bliži životu koji ste oduvek želeli.

Život je eksperiment – prihvatite istraživanja

Većina nas vrši ogroman pritisak na sebe da bude ona osoba koja sve zna i razume – ili da bar tako izgleda. Zamenite osuđivanja radoznalošću. Posmatrajte sve, uključujući i rizike koje preuzimate, kao eksperimente življenja. Kada sebi date dozvolu da probate nove stvari, prestajete da udovoljavate drugima.

Foto: najboljamamanasvetu.com

Učimo kako – usput

Puno ljudi dolazi na moje sesije lajf-koučinga zato što želi da sazna koje korake da preduzme ka postizanju svoga cilja. Većina nas je paralizovana strahom od nepoznatog, ali jedna od najvrednijih lekcija koje sam naučila tokom putovanja jeste da mi učimo kako usput, kada se već krećemo ka cilju.

Nije potrebno poznavati ceo put pre pravljenja prvog koraka. Potrebno je samo da vidimo onaj naredni korak i verujemo da će nam, u pravom momentu, i onaj naredni postati jasan.

 

Svrha života je živeti sa svrhom

Mi u stvari ne biramo naše snove, one biraju nas. Inspiracija koju osećate u srcu je jako važna za vašu sreću. Slušajte vašeg unutrašnjeg vodiča i verujte u snove koji vam dolaze. Prava sreća je direktan rezultat autentičnog života. Svrha vašeg života je da živite svaki trenutak, svaki dan, sa još većim osećanjem svrhe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije