najnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Vjerujete li u retrogradni Merkur? Onda je ovaj tekst za vas.

Retrogradni Merkur je izraz koga se oni što vjeruju u horoskope i astrologiju zaista užasavaju te se fizički i psihički pripremaju za taj period. Ali, ne očajavajte, kao i sve ostale stvari u životu retrogradni Merkur je nešto što je prolazno iako se pojavlju četiri puta godišnje. I ono što je najvažnije, to ne mora biti ništa loše.

Redakcija

bustle.com

Foto: Kamil Macniak / Shutterstock.com

Danas vam otkrivamo koliko dugo će trajati retrogradni Merkur ovoga ljeta, kada će završiti i kako će uticati na naša stanja.

Prvo da razjasnimo šta je to retrogradni Merkur. Prema pisanju Old Farmer’s Alamanac-a, retrogradni Merkur nastaje kad se Merkur pojavi i kreće se unatraške preko neba, a pristalice astrologije tvrde da su ti retrogradni periodi povezani sa raznim životnim odlaganjima, sa problemima u komunikaciji i problemima sa tehnologijom. Ukratko, ovaj period može veoma loše uticati na dobro isplanirane projekte. Prvi retrogradni Merkur ove godine trajao je od 23. marta do 15. aprila, a najnoviji je počeo 26. jula i trajaće sve do 19. avgusta.

Preživjećemo!

Prema riječima astrološkinje Susan Miller, retrogradni Merkur upravlja svim načinima komunikacije, uključujući i one koji se odvijaju u ličnom, ali i u poslovnom prostoru. Smatra se da su svi ugovori, zakupi, dogovori svih vrsta, rukopisi i školski radovi pod domenom Merkura kao što su i putovanja i tehnološka kodiranja.

Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Neki od tradicionalnih savjeta za preživljavanje ovog perioda jeste da uzmete vrijeme za moguća odlaganja i pomjeranja putovanja, da se dobro organizujete i pripazite kako komunicirate s ljudima da biste izbjegli moguće nesuglasice, kako na poslu tako i kod kuće. Isto tako potrudite se da imate razumijevanja prema ljudima koji su ovo vrijeme nervozniji nego obično i uvijek u rukavu imajte rezervni plan u slučaju da nešto krene po zlu.

Miller sugeriše da ovaj period može biti sjajan za introspekciju, da se posvetite sebi, analiziranju svojih postupaka. Uz malo samo malo osvještenosti ovo vrijeme možete iskoristiti za povećanje intuitivnosti i produktivnosti te provjeriti da li su vam životni prioriteti poređani onako kako bi trebalo. Ona napominje da retrogradni Merkur možmo okrenuti u svoju korist, jer to je savršeno vrijeme da usporimo tempo, a to nam povremeno svima treba.

Iskoristite ovo vrijeme da odmorite, razmislite o nekim budućim projektima i planovima, a ako vam se poklapa sa godišnjim odmorom tim bolje.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije