najnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Svi modni promašaji serije „Sex i grad“

Moda, sex i grad glasio bi kraći opis serije koja je ovih dana napunila dvadeset godina!? Možda jesmo malo ostarile, ali i dalje slijedimo modne lekcije koje smo upijale gledajući omiljenu HBO seriju.

Redakcija

Izvor: Mic.com

Foto: YouTube Screenshot

Ipak, serija „Sex i grad“ (“Sex and the City”) je u nekim trenucima imala toliko loše modne kombinacije koju su više podsjećale na karikaturu nego na stil koji bi željele pratiti.

Uz puno uvažavanje Patricije Fild (Patricia Field), koja je oblačila modne ikone čuvene serije, da li biste ikada stavile kajiš na goli stomak ili nosile „newsboy cap“  koju je furala Keri Bredšou u četvrtoj sezoni?!

Modna ikona Keri Bredšo

Izvor: YouTube Screenshot

Sa stanovišta elementarnih modnih pravila „ljubav“ Keri Bredšo prema čudnim kapama i šeširima tokom četvrte i pete sezone je potpuno neobjašnjiva. Neki od modnih „naglavaka“ zaslužuju jedino da se nađu u nekoj second hand radnji i, da tamo ostanu.

Na skali grozote od 1 do 10, ova kapa koju je Keri nosila u šestoj sezoni definitivno je na broju 15! Scena u kojoj glavna junakinja razgovara sa svojim ljubavnikom Aleksandrom Petrovskim o jednoj jako ozbiljnoj temi kao što je vazektomija, ostala je upamćena, ne po temi, nego po roze pletenoj kapi gigantskih razmjera.

Izvor: YouTube Screenshot

I Samanta Džons, kojoj modni kritičari odaju priznanje jer potpuno dominira svojom pojavom, likom i stilom imala je svojih ispada. Kombinacija različitih pink nijansi i tirkizno plavog šešira sa motivima nečega što podsjeća na ananas?!  Ako su željeli da nas nasmiju, uspjeli su.

Izvor: YouTube Screenshot

Damski konzervativni stil Šarlot Jork, nikada nije bio moja jača strana, tako da sve što je nosila „gospođa od Jorka“ je, realno, baš dosadno. Osim trenerke za trčanje.

Ipak, koliko kod to bilo teško imamo apsolutng pobjednika – promašaj decenije, vijeka, a možda i čitavog milenijuma: sezona 6, Atlantic City, tri sjajne žene i Šarlot u zakopčanoj viktorijanskoj bluzi sa kanerčićima i visokim vratom?!

Izvor: YouTube Screenshot

Izvor: YouTube Screenshot

Miranda je definitivno zaslužila bolje

Što se lika Mirande tiče, lično mislim da je neko stvarno mrzio glumicu Sintiju Nikson (Cynthia Nixon) jer se Mirandin modni izričaj u prvoj i drugoj sezoni drugačije ne može objasniti.

Izvor: YouTube Screenshot

Ipak, Miranda je karakter pa joj nećemo suditi po gardarobi, a njen stil je na društvenim mrežama čak dobio naziv „Miranda Off Dutty“ i koliko to god zvučalo nevjerovatno, ima svoje sljedbenike.

Izvor: Instagram Screenshot

Svi frajeri Keri Bredšo

I oni zaslužuju modnu krtiku! Dakle, Zvjerka, pa onaj šarmantni Rus, pa sto mjesta praznih i dolazimo do Ejdana. Fin momak, nema šta, ali čak će i njegove najveće pristalice jednoglasno ocijeniti da mu je stil više nego tragičan.

Jedino razumno objašnjenje za „ovu pojavu“ stoji na instagram profilu @everyoutfitonsatc gdje se, između ostalog navodi, da je Patricia Fild ustvari pokušala da lošom Edjanovom garderobom opravda Kerino nevjerstvo. I, uspjela je.

Izvor: YouTube Screenshot

Prva epizoda serije „Sex i grad“ emitovana je prije dvadeset godina i uz brojne pozitivne, ali i negativne kritike, njena popularnost ne jenjava. Glavne junakinje serije postale su modne ikone bataljonu žena iz cijelog svijeta, a svi modni promašaji koje smo vidjeli ostaju po strani i u sjeni jedne činjenice: sve cipele i sandale koje smo vidjeli u seriji su apsolutno savršene. I ne postoji niko ko bi mogao da tvrdi drugačije.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije