Praktična Lola

Ova aplikacija je pomoć u roditeljstvu

Nagovoriti decu da pojedu povrće ponekad može da bude prava noćna mora.

Redakcija

Izvor: B92

Foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Ali, pomoću nove aplikacije za pametne telefone, izbirljiva deca mogla bi povrće da zavole. To tvrde naučnici sa i psiholozi iz Velike Britanije.

Rezultat saradnje naučnika i psihologa je aplikacija “Vegetable Maths Masters”, koja je namenjena deci od tri do sedam godina.

“Deca biraju željeni lik pa ga hrane različitim vrstama povrća. Lik je srećan kada jede i daje pozitivne verbalne povratne informacije. Deca u zamenu za uspešno rešene zadatke zarađuju zvezdice”, objasnili su autori igrice.

Tako se, kažu stručnjaci, u dečjem mozgu stvaraju pozitivne reakcije na povrće i verovatnije je da će ga jesti bez muke.

Foto: Oksana Kuzmina / Shutterstock.com

“Razvili smo aplikaciju koja se temelji na psihološkom istraživanju i ima integrirane različite metode koje su poznate po tome da povećavaju interes za povrćem i bude žudnju da ga deca isprobaju. To uključuje gledanje fotografija povrća, nagrade za uspešno odigranu igru i hranjenje druge dece, odnosno likova”, rekla je dr Kler Farou sa Univerziteta Aston.

Ova zabavna igra za malu decu kombinuje najbolje psihološke dokaze o podsticanju zdravih navika dečje ishrane uz rani razvoj matematičkih veština.

Igrica se može preuzeti na Android i iOS uređajima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije