Naslovna vijestZabavna Lola

Šta bi danas rekli nutricionisti za režim ishrane Merilin Monro

Merilin Monro i danas važi za jednu od najlepših holivudskih diva, a ponosno je šetala svoje obline i jela – šta god je htela.

Redakcija

Izvor: noizz.rs / grazia.rs

Foto: © The Archives LLC / Iconic Images / timesofisrael.com

Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. U članku objavljenom 1952. godine u magazinu “Pageant”, pod naslovom “How I Stay In Shape”, tada 26-godišnja Merlin otkrila je da nikada svoje telo nije smatrala izuzetnim.

Visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma, međutim, ona se time nikada nije opterećivala. Volela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

Doručak

– Čula sam da se moja ishrana smatra čudnom, ali ne mislim tako. Svakog jutra pre nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mleka i dodam dva jajeta. Pomešam ih viljuškom i pijem zajedno sa vitaminima dok se oblačim. Mislim da lekari ne mogu ponuditi hranljiviji doručak za zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi – objasnila je.

Ručak i večera

Njen ručak je uvek podrazumevao dobar komad mesa, a umesto da “večeru da neprijatelju”, to joj je bio omiljeni obrok – uveče bi pržila jagnjeće meso ili iznutrice i jela ih sa nekoliko svežih šargarepa. Dan bi obično završavala omiljenom poslasticom – sladoledom.

Izvor: © The Archives LLC / Iconic Images / timesofisrael.com

Trening

“Svakog jutra nakon što se umijem i operem zube, ležim na podu pored kreveta i treniram. Uradim jednostavne vežbe za prelepe grudi: podižem tri kilograma težine i širim svoje ruke u različitim pravcima – petnaest puta, polako. Tada pomalo spustim ruke, da su pod uglom od 45 stepeni do poda i onda ih razdvojim dok se ne umorim. Ja ne radim vežbe po pravilu kao ljudi na radiju. Ne mogu da trošim svoju snagu.”

Danas, stručnjaci, ali i svi koji drže do zdrave ishrane i vitke linije, bili bi verovatno zgroženi. Prigovarali bi joj što jede živa jaja. Što jede toliko mesa. Što jede prženo. Što jede slatko… Ipak, holivudski dijetetičar Hala El-Shafie hvali način ishrane glumice i uveren je da bi ona bila zgrožena kada bi videla čemu sve današnje zvezde podvrgavaju svoje telo.

– Merlin je jela zdravu, neprerađenu hranu, a njena ishrana se bazirala na zdravom razumu. Nije preskakala obroke pa je organizmu obezbeđivala uravnoteženu količinu proteina, a nije izbegavala da se nagradi poslasticom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije