Radoznala Lola

Pet kultura, pet žena i jedna priča o najrasprostranjenijem seks tabuu

“Hoćete li podići svoj glas? Jeste li dovoljno hrabre?”

Redakcija

Izvor: bosonoga.com

Foto: femalepleasure.org

Pitanja su to dramatično postavljena tokom jednog umjetničkog performansa, čiji je isječak uvršten u najavu dokumentarnog filma “#Female Pleasure”. Sam film postavlja i druga, jednako ozbiljna pitanja.

“#Female Pleasure” je režirala Barbara Miler (Barbara Miller) i njime ispratila priče pet odlučnih žena, spremnih da u svojim društvima progovore o temi koja je nekim čudom i dalje tabu – ženskom seksualnom zadovoljstvu.

Kako je to postao tabu i, još važnije, kako je do danas ostao, čak i u najrazvijenijim zemljama, kolika je u tome uloga religije, ma koja od njih da je dominantna u pojedinom društvu, a koliko se drugačije tretira muška seksualnost, samo su neke od glavnih tema koje se provlače kroz vrlo sadržajni trejler. Poput nekih od umjetnica prikazanih u njemu, i Miler je odlučila da se putem umjetnosti pozabavi ovim pitanjima i istraži njihove odgovore, prenosi Bosonoga.

Iako još uvijek nema datum izlaska izvan festivalskih okvira, ne bi nas iznenadilo da ozbiljno uzburka strasti kada do toga dođe. Štaviše, tome se nadamo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije