Radoznala Lola

Preporuka top destinacija za putovanja u 2018. godini

Putovanja, kao malo šta drugo, obogaćuju čovjeka, šire njegove vidike, nižu zanimljiva iskustva i uspomene koje se pamte cijeli život. 

Redakcija

Izvor: Mic.com

Foto: Yulia von Eisenstein / Shutterstock.com

Svijet je dovoljno veliko mjesto da na svakoj tački planete pronađete nešto jedinstveno i čarobno, zbog toga je popis mjesta koje ne bi smjeli zaobići uvijek dobrodošao.

Bilo da ste se ove godine odlučili odvojiti nekoliko dana za posjetu nekom od živopisnih evropskih gradova u blizini, ili otisnuti se na udaljenu morsku plažu, zasigurno ćete pronaći nešto vrijedno divljenja i već nakon čitanja posljednjeg slova teksta, poželjeti da odmah spakujete kofere.

Amsterdam

Izvor: S.Borisov / Shutterstock.com

Amsterdam je jedan od najšarmantnijih evropskih gradova, kog zbog brojnih kanala zovu „Venecijom sjeverne Evrope“.  Obavezna ruta prilikom posjete glavnom gradu Holandije je Van Gogov muzej, u kom se nalaze najbrojnija kolekcija slika i crteža jednog od najcjenjenijih slikara svih vremena, pa ne propustite da uživo vidite djela ovog genija. Kuća u kojoj je Ana Frank živjela tokom Drugog svjetskog rata danas je pretvorena u muzej, a u njoj ćete pronaći izvode iz svjetski poznatog “Dnevnika”, ali i istorijska dokumenta, fotografije i razne predmete porodice Frank.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije