Radoznala Lola

Snimanje serije “Kosti” počinje naredne godine!

Bosonoga produkcija nastavlja da niže uspjehe!

Redakcija

Izvor: Bosonoga.com

Foto: Bosonoga produkcija

Danas su u Vrnjačkoj Banji, na 42. Festivalu flimskog scenarijaBrana Janković, direktorica Bosonoge produkcije, i Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije, potpisali Ugovor o koprodukciji drugog dijela trilogije, serije “Kosti”.

Ovaj Ugovor podrazumijeva finansiranje produkcije projekta “Kosti” od strane RTS-a u iznosu od čak 95% od ukupnog budžeta potrebnog za realizaciju, prenosi Bosonoga.

‘Meso’ je moj omiljeni projekat i to sam uvijek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dijela trilogije donijeli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo ‘Meso’, a koji su nadmašili očekivanja svih nas”, rekao je Bujošević.

Ekipu Bosonoge produkcije predstavili su režiser Saša Hajduković, scenarista Nikola Pejaković Kolja i Brana Janković, kao producent cjelokupnog projekta.

“Da bismo snimili i realizovali ‘Meso’ morali smo da podignemo kredit kako bismo sve finansirali. Od danas se mi nalazimo u jednoj izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije ‘Kosti’ napravimo još bolji i kvalitetniji projekat i to ćemo, zahvaljujući podršci RTS-a, sigurno i uraditi. Izuzetno sam zahvalna na ovoj nesebičnoj podršci i povjerenju koje su nam ukazali”, istakla je Brana Janković.

Izvor: Bosonoga produkcija

Pripreme za snimanje počinju već u septembru i trajaće sve do kraja godine, a početkom naredne počinje i snimanje. Postprodukcija slijedi odmah nakon toga, kako bi u sezoni 2019/2020 “Kosti” stigle na male ekrane.

“Velika je čast za jednog reditelja da bude u prilici da čuje ovakve pohvale na temu projekta kojem smo potpuno posvećeni. Ovo su lijepi dani za cijelu ekipu Bosonoge produkcije i za sve one koji su radili na ‘Mesu’, jer pored ovog ugovora, ‘Meso’ je kao nagradu dobilo i učešće na Montreal World Film Festival-u, što je za nas velika čast. A ‘Kosti’ će biti još bolje, vidjećete”, naglasio je Saša Hajduković, reditelj cijele trilogije.

Prisutnima se obratio i Nikola Pejaković Kolja, koji se u Vrnjačkoj Banji na Festivalu filmskog scenarija osjeća kao kod kuće, jer se u takmičarskom dijelu, pored filma “Meso”, nalaze i drugi filmovi čiji scenario takođe potpisuje.

“Zahvalan sam na podršci RTS-a i prepoznavanju značaja ove trilogije, ali sam prije svega zahvalan što imam mogućnost da radim sa ekipom Bosonoge produkcije koja na svim svojim projektima radi, diše i stvara kao jedan čovjek”, istakao je Kolja.

Film “Meso” biće prikazan večeras, u okviru takmičarskog dijela programa 42. Festivala filmskog scenarija. Publika će u takmičarskom programu imati priliku da vidi 10 domaćih igranih dugometražnih filmova nastalih u minulih godinu dana, odnosno između dva festivala – “Grande punto“, po scenariju Vanje Hovan“O bubicama i herojima“ (Nikola Pejaković, Dimitrije VojnovPetar Pašić), “Horizonti“ (Svetislav Dragomirović), “Meso“ (Nikola Pejaković), “Nigde“(Predrag Velinović), “Izgrednici“ (Đorđe MilosavljevićMilan Konjević), “Prokleti pas“ (Dragan Pešikan), “Banditi u potrazi za mamom“ (Kosta Ristić) i “Patuljci sa naslovnih strana“ (Milorad Milinković).

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije