Hrabra Lola

I vaše dijete može na kreativnu radionicu, čime pomažete Aci i njegovoj mami da dobiju siguran dom

Akcija koja za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za obnovu kuće porodice Jungić iz Banjaluke se nastavlja, pa su u tamošnjem Oxford edukativnom centru prvu sedmicu septembra posvetili humanitarnim aktivnostima za ovu namjenu.

Piše: Jelena Pralica

Foto: Udruženje "Nova generacija" Banja Luka

Naime, Udruženje „Nova generacija“ iz Banjaluke, uz pomoć humanih ljudi, nastoji da obnovi kuću porodice Jungić, koju čine majka Gorana i maloljetni sin Aleksandar, koji žive u kući staroj više od 80 godina.

“Kuća se nalazi u veoma lošem stanju i teško je urušena tokom zemljotresa 1969. godine. Od tada nije u potpunosti sanirana”, navela je koordinatorica projekta Željka Ciganović.

Sa istim humanim ciljem udružili su se profesori, učenici i njihovi roditelji kako bi pomogli da Aleksandar što prije dobije dom kakav zaslužuje. U Oxfordu će tako sprovesti niz aktivnosti kojim se nadaju da će sakupiti što više novčanih sredstava, kako bi Aleksandar i njegova mama zimu dočekali pod obnovljenim krovom.

Za djecu uzrasta od pet do 10 godina biće organizovane kreativne radionice na kojima će imati priliku da se upoznaju sa pojmom humanosti, te kako svojim trudom, radom i željom mogu pomoći drugoj osobi.

“Humanost je jedna od crta ličnosti koju, kao i svaku drugu crtu ličnosti kod djeteta, od djetinjstva treba njegovati i podsticati. Na razvoj humanosti u najvećoj mjeri utiče okolina djeteta. Ako postoje takvi primjeri koje dijete može da vidi, ili još bolje da učestvuje u njima, dijete će to prihvatiti kao nešto što je poželjan način ponašanja”, navode iz Oxford edukatovnog centra.

Gorana Jungić, Acina mama / Foto: Udruženje “Nova generacija” Banja Luka

Radionice će biti održane u prostorijama Oxford edukativnog centra, a činiće ih kombinacija NTC tehnika i metoda i raznih kreativnih tehnika.

Cijena radionice je 10 KM, a sav prihod će biti doniran za navedeni humani cilj.

Svi zainteresovani za učešće na kreativnim radionicama djecu mogu prijaviti na broj telefona: 065/333-335.

Pored učešća na radionicama svi koji žele pomoći Aci mogu to učiniti na način da ostave novac u prostorijama Oxford edukativnog centra, na mjestima koja su predviđena za to.

Takođe, svi oni koji žele pomoći, donacije mogu uplatiti i putem računa 562-099-81-44-44-06-91 na ime Udruženje „Nova generacija“ Banjaluka – akcija obnove kuće porodici Jungić.

Da su uslovi u kojima porodica Jungić živi ispod svakog životnog standarda možete pogledati u prilogu magazina Prvi korak.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije