PojaveRadoznala Lola

Chanel lansirao liniju šminke za muškarce. Jesmo li prešli granicu?

Već godinama smo svjedoci trendova u visokoj modi koji podstiču neku neobičnu jednakost polova, tačnije androgeni izgled za koji na prvi pogled ne možete pretpostaviti da li je namijenjen muškarcima ili ženama, ali smo negdje bili uvjereni da je to umjetnost koju mi obični smrtnici ne razumijemo i da će sve ostati na modnim pistama.

Redakcija

dazeddigital.com

Foto: Veles Studio / Shutterstock

E, pa izgleda da neće.

Kompanija Chanel, jedan od najpoznatijih modnih brendova koji postoji puni 117 godina je za korejsko tržište lansirala liniju dekorativne kozmetike, koja je namijenjena isključivo muškarcima. Interesantno u cijeloj priči je i to što Chanel nikada nije imao modnu liniju za muškarce, ali zato će biti prva kompanija koja proizvodi šminku za muškarce.

Baš kao što je popularna Coco Chanel koristila elemente  muške mode da bi oblačila žene, tako je kompanija našla inspiraciju iz ženskog svijeta da bi stvorila sasvim novu ličnu estetiku za muškarce.

Kolekcija šminke za muškarce nazvana je Boy de Chanel po ljubavniku slavne Coco, kapetanu Edward-u Capel-u čiji nadimak je bio Boy. Mala trodijelna linija sastoji se od tečnog pudera, olovke za obrve i hidratantnog balzama za usne.

Ova kolekcija je lansirana 1. septembra i to na tržište Južne Koreje, a u ostatku svijeta trebalo bi da bude dostupna od novembra ove godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije