Naslovna vijestPraktična Lola

Ova terapeutkinja tvrdi da liječi vaginu uz pomoć pare

Kler Stoun (Claire Stone) podvrgavala je svoju vaginu terapiji ‘isparavanja’ osam godina i sada nudi ovu terapiju koju je nazvala ‘yoni parenje’ i drugim ženama.

Prevela: Staša Nikodinović

Izvor: bbc.com/news

Foto: bbc.com / news

Ova alternativna terapeutkinja iz Cheshire-a tvrdi da njena terapije pomaže kod regulisanja menstruacije i da utiče na povećanje plodnosti, iako doktori smatraju kako nema nikakvih pravih dokaza o benefitima yoni terapije.

Yoni terapija zasniva se na odabiru specijalne mješavine ljekovitih biljaka koja se prilagođava potrebama osobe koja se podvrgava terapiji. Claire ju opisuje kao ‘saunu za maternicu’ budući da pacijentkinje moraju da sjede iznad ljekovitih isparavanja.

Foto: bbc.com/news

Ova metoda dobila je medijsku popularnost nakon što ju je na svom blogu spomenula američka glumica Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow). Pratila ju je manekenka Krisi Tigen (Chrissy Teigen) koja je fotografiju svog yoni tretmana postavila i na svoj profil na društvenoj mreži Instagram. Uz to je napisala komentar ‘Ne znam da li išta od ovoga funkcioniše ali ništa ne škodi da pokušam’. Neki doktori se sa ovom njenom izjavom ne bi složili.

Doktorka Virdžinija Beket (Virginia Beckett) smatra da naučnih dokaza da yoni tretman djeluje nema. Činjenica da se biljke razlažu u vreloj vodi od čega nastaju ispravanja ne mora značiti da ta isparavanja uopšte imaju neko pozitivno djelovanje na ženski reproduktivni sistem.

Foto: bbc.com/news

Kler tvrdi da ju najčešće posjećuju žene koje imaju veoma obilne menstruacije i da im nakon samo jednog tretmana yoni terapija pomaže u ublažavanju tegoba. Takođe joj dolaze i žene koje imaju problema da zatrudne, a terapija navodno pomaže tako što omekšava mišićni tonus u zidovima vagine. Doktorica Beket tvrdi da je to medicinski nemoguće i da se tonus mišića ne može izmijeniti na takav način.

Neke od žena koje dolaze isprobati yoni terapiju su i žrtve seksualnog zlostavljanja koje pomoću ovog tretmana žele isčistiti reproduktivne organe i tako krenuti u novi početak. Claire tvrdi kako odgovarajuća isparavanja doprinose raskidanju duhovne seksualne veze koja postoji sa prošlim seksualnim partnerima.

Claire se smatra pozitivnom osobom i nisu joj bitni komentari drugih. Nastaviće raditi yoni terapiju sve dok ona pomaže ženama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije