Zabavna Lola

Zavirite u kućicu koja je i bukvalno “dome, slatki dome”

Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta, navodi Vanessa Heydorff, regionalna direktorica Booking.com-a u Francuskoj.

Piše: Ana Tomić

Foto: booking.com

Da je u pravu, potvrđuje i posljednje, i to slatko čudo, koje je Booking.com pripremio za sve one koji vole neobična putovanja i posjetu rijetkih i zamimljivih atrakcija.

Ako vam još uvijek nije jasno o čemu se radi, dovoljno je samo da vam kažemo sljedeće – prava tradicionalna kućica od čokolade!

Naime, ovaj jedinstveni smještaj je djelo Jean-Luca Decluzeau, renomiranog proizvođača fine čokolade, koji je poznat po svojim slatkim skulpturama. Nalazi se unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.

Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu je upotrebljeno 1,5 tona čokolade.

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!”, kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner, te dodao da se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.

Izvor: booking.com

U kućici se nalaze posebno izrađeni čokoladni detalji – zidovi, krov, kamin, stolići, satovi, šoljice i knjige, a tu je i čokoladni luster. Takođe, uz kućicu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade, kao i gredice cvijeća koje su takođe načinjene od čokolade.

Velik dio kućice je jestiv.

Svi zainteresovani za rezervaciju čokoladne kućice moraju biti brzi, jer je moguće rezervirati samo nekoliko datuma – 19. i 26. septembra, u 10 čaova, biće moguće rezervisati jedno noćenje 5. i 6. oktobra i to za samo 50 evra po noćenju na Booking.com-u.

Ukoliko budete taj srećnik, imaćete mogućnost učestvovati na jedinstvenoj radionici osmišljenoj u saradnji s autorom kućice, posvećenoj proizvodnji personalizovanih malih čokoladnih kuća.

A sad zaviriti u ovo čokoladnu fantaziju i uživajte u najslađem pogledu na ovaj nesvakidašnji čokoladni enterijer:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije