Hrabra Lola

Heroji dana: U Banjaluci donirane 143 kose za djecu oboljelu od raka

Muškarci, žene, djevojčice, njih 143, danas su se na Trgu Krajine u Banjaluci odrekli svoje kose da bi je poklonili djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Redakcija

Izvor: Ž.J. - http://mojabanjaluka.info

Foto: Srce za djecu oboljelu od raka / Facebook

Akcija je u subotu, 15. septembra, organizovana u sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa”, a organizator je Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Banjaluka, zajedno sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva.

Malo je reći da smo imali predivan dan, mnogo dobre djece, dobrih ljudi. Ovo je prva akcija koju smo održali na otvorenom i, između ostalog, presretni smo što nas je vrijeme poslužilo odlično”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Izvor: Srce za djecu oboljelu od raka / Facebook

Organizatori su zahvalili svim frizerima koji su odvojili vrijeme da na Trgu ošišaju 143 donatora kose. Akciju su podržali i glumac Enis Bešlagić i pjevačica Vanja Mišić. Organizatori kažu da je dan bio predivan i da su dobili mnogo osmijeha.

“Veliko hvala našim prijateljima iz Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti ‘Iskra’ Banjaluka na velikoj podršci, na pomoći i dokazu da sve što se hoće, može se. Pokazali smo da ujedinjeni možemo postići sve i mnogo više, da zajedno možemo napisati dobre priče i izbrisati granice. U ljubavi, međusobnoj brizi i sreći nema razlika”, poručili su organizatori.

Izvor: Srce za djecu oboljelu od raka / Facebook

U BiH od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procent izliječenja se kreće oko 80 posto, međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Galeriju fotografija snimljenih danas na Trgu Krajine pogledate OVDJE.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije